Goed voor mens en milieu

Wij zijn ons zeer bewust van onze maatschappelijke functie. Immers, wij leveren en produceren materialen voor kinderen, die veilig, gezond en met het oog op de toekomst gebruikt moeten kunnen worden. Voor Reinders is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dan ook geen affiche om alleen maar mooie sier te maken. MVO is voor ons een vanzelfsprekendheid, die wij vertaalden in een duidelijk en concreet MVO-beleid.

Reinders groen voor de klas
Reinders is al meer dan 40 jaar expert in het creëren van de optimale leeromgeving voor toekomstige generaties. Door het aantal duurzame producten en diensten in ons assortiment verder uit te breiden en onze interne processen te verduurzamen, willen we bijdragen aan een duurzame samenleving waarin we slimmer omgaan met onze gronden afvalstoffen.
Samen met professionals, scholen, leveranciers, uitgevers en andere partners willen we een omgeving creëren met waardering voor mens en natuur. Zo werken we samen aan toekomst-bestendig onderwijs en een gezonde wereld voor de kinderen van nu.

 • Vanuit een adequaat milieuzorgsysteem leveren wij bijdragen aan de verbetering van het milieu. Bovendien houden wij ons door het milieuzorgsysteem altijd aan de wet- en regelgeving in milieu. 
 • Een geautomatiseerd magazijn zorgt voor minder afval en verbruiksmateriaal.
 • Het kantoorpand en logistiek centrum worden volledig verlicht met LED verlichting.
 • De tape die we veelvuldig nodig hebben is op acryl basis, evenals de lijm. Dus een erg duurzame en milieuvriendelijke tape, sterker nog het is de milieuvriendelijkste transparante tape die er maar gebruikt kan worden in productie. 
 • Om de bestelde materialen onbeschadigd te leveren, maken we gebruik van duurzame luchtkussenzakjes die bestaan uit meer dan 95% gerecycled materiaal. Een bewezen duurzamer alternatief dan papieren opvulmaterialen.
 • De vrolijk gekleurde Reinders dozen zijn  FSC gecertificeerd, 100% gerecycled en recyclebaar. Bovendien zijn de dozen bedrukt met inkten op waterbasis en hebben we in combinatie met onze tape en luchtkussenzakjes een duurzame verpakking.
 • Het `Reinders groen' assortiment wordt steeds verder uitgebreid. Gerecycled speelgoed, duurzame alternatieven en ook creatieve sets om afval nieuw leven te geven.
 • We maken gebruik van drukwerk dat zo min mogelijk belastend is voor onze leefwereld; gedrukt op duurzaam (tot 100%) recycled én of FSC®-gecertificeerd papier en versturen wij deze in Bio plastic. 
 • Alle onze uitingen zijn online te bekijken, dat scheelt veel extra drukwerk. 
 • Onze poststukken worden CO2 neutraal verstuurd met PostNL.
 • Wij stimuleren klanten gebruik te maken van de mogelijkheid tot digitaal factureren.

Mens en maatschappij
Reinders staat bekend om haar maatschappelijke betrokkenheid. Wij zijn actief in verschillende maatschappelijke projecten en evenementen, die gericht zijn op kinderen, opvang en onderwijs. Wij stelden ook een gedragscode op. De gedragscode schrijft voor dat wij integer en eerlijk handelen en dat wij geen zaken doen met niet-ethische organisaties. Daardoor zijn producten die door kinderen zijn gemaakt of die worden geproduceerd in oorlogsgebieden bij ons uit den boze.

Daarnaast houden we ons, zoals je ook van ons mag verwachten, strikt aan de wet- en regelgeving over de veiligheid en gezondheid van de kinderen. Ons assortiment van producten en meubilair met een veiligheidskeurmerk groeit dan ook snel. De veiligheid en gezondheid van kinderen staan altijd voorop bij de assortimentsbepaling.

Reinders; samen (zorgen) voor een stralend kind
Ieder kind verdient een kans om te schijnen
In Nederland leeft nog steeds maar liefst 1 op de 9 kinderen in armoede. Dit kan tot gevolg hebben dat kinderen niet deel kunnen nemen aan culturele activiteiten. Terwijl juist deze activiteiten een grote bijdrage kunnen leveren aan talentontwikkeling, een positief zelfbeeld en emotionele intelligentie. Reinders zet zich, als trotse partner van de Heutink Foundation,  in om kinderen en jongeren in (kans)arme of onzekere situaties actief deel te laten nemen aan bijvoorbeeld een dansvoorstelling, muziekorkest of kunstexpositie.