Leerkrachtsessie: digitaal werken met Lijn 3
Digitaliseren met Lijn 3: Momento helpt!

Graag willen wij u als gebruiker van Lijn 3 van Malmberg uitnodigen voor een leerkrachtsessie digitaal werken met uw huidige aanvankelijk leesmethode. Uw rol als leerkracht is van cruciaal belang en wij willen u tijdens deze middag het optimale voordeel van alle digitale componenten binnen Lijn 3 en Momento laten ervaren. Haalt u alles uit de digitale componenten van de bijbehorende software en benut u deze tijdens uw les en voorbereiding? Wij denken dat u na deze sessie dit nog beter zou kunnen.

Op dit moment werkt u dagelijks met de digibordsoftware en oefensoftware van Lijn 3. Met de digibordsoftware kunt u gefaseerd de les geven en u ziet gelijk welke digitale hulpmiddelen tot uw beschikking zijn. Van zoekplaten tot klankenbord, van woordmaker tot woordspelletjes. Vervolgens kunnen uw leerlingen ook nog zelf aan de slag met lezen, spelling en woordenschat. Via de Resultatenmonitor, het dashboard van de uitgever kunnen de oefenresultaten bekeken worden. Daarnaast kunnen toetsresultaten worden ingevoerd en bekeken. Tevens kunnen er complete groepsplannen worden gegenereerd. Kortom, dit dashboard geeft heel veel, vaak gedetailleerde informatie. Deze gedetailleerde informatie zal u vooral gebruiken tijdens het voorbereiden en analyseren van uw lessen. Tijdens de les heeft u waarschijnlijk behoefte aan een snel overzicht van wat de leerlingen aan het doen zijn en aan een eenvoudiger overzicht. Dit overzicht geeft het Momento dashboard.

In het Momento dashboard ziet u naast de vorderingen van de leerlingen op de lessen ook hoe de oefensoftware en hoe de toetsen zijn gemaakt. Specifiek ingezoomd op aanvankelijk lezen, ook voor bijv. rekenen geeft Momento het overzicht. Daarnaast zijn additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft hierin ook opgenomen. Wanneer u gebruik maakt van de Cito toetsen kunt u deze ook in het Momentodashboard snel inzien. Het Momento dashboard is dus een onmisbare tool om snel inzicht te krijgen in de digitale vorderingen van de leerlingen. Dit dashboard is net als de Resultatenmonitor en blijft gratis!

Hoe u dit dashboard in de praktijk kunt gaan gebruiken, direct gekoppeld aan Lijn 3 wordt deze middag volledig duidelijk.

Ervaar tijdens de sessie van Malmberg hoe u deze software optimaal kunt inzetten. Pas de opgedane kennis gelijk de volgende dag toe tijdens de voorbereidingen en het lesgeven bij u op school.

 

Herfstactiekrant 2018

Herfstactiekrant

Het is tijd voor ACTIE! 

Hij is er weer: de Reinders herfstactiekrant met veel nieuwe producten en kortingen tot wel 50%.

Bekijk hier de herstactiekrant online en bestel direct via onze shop.