Themamiddag Taal / Engels

Dit schooljaar oriënteren op een nieuwe methode taal of Engels? Wij helpen graag! 

Op 13 november 2019  organiseert Reinders de themamiddag Taal/Engels. In deze middag leer je de nieuwe generatie methodes beter kennen en in te zetten! Want welke stappen zijn er al gemaakt met betrekking tot digitalisering? En op welke wijze is de didactiek opgebouwd? De themamiddag Taal/Engels zit boordevol interessante workshops en bevat volop inspiratie door ons hele pand. 

Inschrijven

Programma
Deelname is gratis!

13.30 – 14.00: Inloop, ontvangst met koffie/thee
14.00 – 14.45: Methode workshop
14.45 – 15.00: Pauze
15.00 – 15.45: Methode workshop
15.45 – 16.30: Methode workshop
16.30 – 17.00: Borrel in Reinders café

Locatie: Inspiratiecentrum Reinders Oisterwijk

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

 1. Taal Actief (Malmberg)
  Kwaliteit en resultaatgericht. Dat is Taal actief. Een praktische methode met de zekerheid van goede leerresultaten. Jij bepaalt hoe je werkt. Met boeken, digitaal of een combinatie. De beste taalexperts, kinderboekenschrijvers en scholen werkten mee aan deze editie. Taal actief differentieert vanaf dag 1 op 3 niveaus. Ook in de instructie. De handleiding bevat een verlengde instructie voor kinderen die wat meer hulp nodig hebben. En er is een plusboek met een uitdagend programma voor taalbegaafde kinderen. Lees meer.
 2. Staal (Malmberg)
  Staal is de eerste methode die spelling en grammatica combineert. De bewezen spellingaanpak van José Schraven is hierbij het uitgangspunt. Verrassende thema’s, teksten en actuele bronnen brengen de taal tot leven. Kinderen zien direct resultaat in hun eigen presentatie of publicatie. In elk thema legt Staal een sterk kennisfundament. De kinderen doen de eerste twee weken kennis op. In week drie verwerken ze deze kennis in een eigen publicatie of presentatie. Ze gaan écht met taal aan de slag. Een goede voorbereiding voor later. Lees meer.
 3. Taal op Maat en Spelling op Maat (Noordhoff)
  Taal op maat en Spelling op maat vormen samen een complete leerlijn voor groep 3 t/m 8 die het hoogst haalbare resultaat voor elke leerling oplevert. De bewezen structuur zorgt voor duidelijkheid en overzicht voor de leerlingen. De leerkracht kan eenvoudig differentiëren en zo optimaal inspelen op verschillende taalniveaus. De methoden hebben een ijzersterke didactiek. Taal op maat heeft een uitgebreide leerlijn woordenschat, gebaseerd op Verhallen. Met de adaptieve digitale woordenschattrainer vergroten kinderen hun eigen woordenschat door het lezen van actuele teksten.
  Spelling op maat werkt doelgericht met de succesvolle didactiek van klank naar teken. Leerlingen kunnen zelf aan de slag met gebruik van onder andere een opzoekboekje met alle spellingregels en adaptief digitaal lesmateriaal met directe feedback op maat. De methoden kunnen samen, maar ook los van elkaar worden ingezet. Kom naar deze workshop en ontdek hoe u met Taal en Spelling op maat met gemak naar het beste resultaat gaat! Lees meer.
 4. Taalverhaal.nu (Thieme Meulenhoff)
  Taalverhaal is een krachtige taal en spellingmethode, gericht op motivatie en resultaat. Het is de enige methode die alle twaalf kerndoelen van de Nederlandse taal dekt. Daarnaast onderscheidt de methode zich door structurele herhaling en onderhoud op weekniveau, blokniveau en jaarniveau. En de methode bevat een unieke woordenschatlijn, geïntegreerd in de taaldomeinen. Differentiëren doe je gemakkelijk op 4 niveau's, er is materiaal beschikbaar voor: De taalzwakke leerling, de gemiddelde leerling, de taalsterke leerling en de begaafde leerling. Bij elke les krijg je specifieke aanwijzingen voor NT2 kinderen en kinderen met dyslexie. Ook zijn er diverse extra opdrachten en speelse oefeningen die kunnen worden ingezet voor tempodifferentiatie. Naast de boeken, is er uiteraard verwerkingssoftware, oefensoftware en toetssoftware beschikbaar. Als leerkracht heb je de keuze of je op papier, digitaal of met een mix wilt werken. Lees meer.
 5. Take it Easy
  • Meest verkochte methode voor groep 1-8
  • Take it easy is speciaal ontwikkeld voor het digibord, met native speaking co-teachers en verwerkingssoftware vanaf groep 5.
  • Vanaf schooljaar 2019-2020 is Take it easy compleet vernieuwd met nieuwe digibordsoftware, (interactieve) video’s, liedjes en werkschriften.
  • De lesstof biedt volop variatie, differentiatie en verdieping
  • Door de concentrische opbouw beklijft de lesstof beter en breiden je leerlingen hun woordenschat snel uit
  • Zeer goede aansluiting bij het niveau van het voortgezet onderwijs
  • Met actuele opdrachten en fysieke en digitale woordkaarten. Lees meer.
 6. Groove.me (Blink)
  Met Groove.me leren kinderen op een actieve manier Engels luisteren, spreken, lezen en schrijven. Het is de eerste lesmethode Engels voor groep 1 t/m 8 waarbij popmuziek de basis is van alle lessen. Zowel uit onderzoek als uit de praktijk weten we dat de herkenbaarheid van liedjes en muziek leerlingen motiveert om beter en sneller Engels te leren en de drempel verlaagt de taal ook daadwerkelijk te spreken. Je kunt met Groove.me starten in de onderbouw, middenbouw of groep 7. De kleuters leren Engels samen met Bobo the Rockstar en in groep ¾ staat Okki the DJ centraal. Vanaf de bovenbouw leren kinderen Engels aan de hand van actuele popsongs. Dankzij de verschillende uitstroomniveaus is optimale differentiatie voor elke leerling mogelijk. Lees meer.
 7. Join.in (Malmberg)
  Join in biedt alles wat je van een nieuwe methode Engels mag verwachten. De methode is er voor het kind én de leerkracht en is sterk in opbouw en organisatie. Daarmee zijn goede resultaten en leuke lessen gegarandeerd. Join in is een methode Engels waarbij kinderen van groep 1 t/m 8 écht meedoen. De kinderen komen letterlijk in beweging en doen spelenderwijs allerlei activiteiten met elkaar. Op deze manier zijn ze actief en spelenderwijs met de Engelse taal bezig. In een realistische context werken ze naar concrete eindopdrachten toe, zodat ze echt iets doen met wat ze hebben geleerd. En dat motiveert! Lees meer.

What’s in it for you?

 • Inspirerende workshops over taal en Engels
 • Praktische handvatten voor de inzet van (digitale) leermiddelen 
 • Gezellige borrel

Inschrijven