Groove.me

De methode Groove.me van uitgeverij Blink is een methode Engels voor de groepen 1 t/m 8. De methode Groove.me is digitaal en wordt jaarlijks geactualiseerd. De verwerking van de lessen kan volledig digitaal, met worksheets die je zelf print of in werkboeken die je bestelt. Bekijk hieronder alle informatie over Groove.me. Handig samengevat! Bestellen in de webshop
Algemeen
Groove.me is de eerste complete lesmethode Engels voor groep 1 t/m 8 waarbij muziek de basis is van de lessen. Muziek motiveert en enthousiasmeert kinderen en helpt ze om te durven communiceren in het Engels. Met Groove.me leren kinderen op een actieve manier Engels spreken, luisteren, schrijven en lezen. In de lessen wordt hiervoor Engels taalmateriaal uit de echte wereld gebruikt. In de lessen worden niet alleen woorden uit de song gebruikt, maar ook woorden die passen bij het thema van de song, de clip of de artiest. Elk jaar vernieuwen we de lessen, waardoor Groove.me altijd een actuele aansprekende methode Engels blijft en ook in combinatiegroepen kan worden gebruikt.

Structuur
Met Groove.me in groep 1-2 leren kinderen Engels met Bobo, the rockstar. In groep 3-4 leren kinderen Engels met Okki, the DJ. De acht thema’s voor groep 1-2 en zestien thema’s voor groep 3-4 bieden per thema lesmateriaal voor minimaal vier weken. De thema's sluiten aan op de onderwerpen die in de onderbouw aan bod komen zoals de vier seizoenen, je lichaam en je familie. Daarnaast zijn er per les een aantal (digitale) oefeningen die de kinderen zelfstandig kunnen doen om extra te oefenen in het Engels. In groep 3 en 4 hebben we bij de lessen Do-it-yourself bladen waarmee de kinderen actief mee kunnen doen met opdrachten op het digiboard. Voor groep 5 t/m 8 zijn er per jaar zijn 12 songs.  Bij elke song zijn 2 lessen. Elke les duurt ongeveer 45-60 minuten. Na elke 3 songs (6 lessen) volgt een herhalingsles waarin de belangrijkste woorden, zinnen en in groep 7-8 ook grammatica worden herhaald en geoefend. Na een herhalingsles kun je de geïntegreerde kennis- en vaardigheidstoetsen doen. De toetsen bevragen woorden, zinnen, en in groep 7-8 ook grammatica.
De grammar app van Groove.me kun je inzetten voor leerlingen in groep 7/8 die beschikken over een behoorlijke woordenschat en al redelijk Engels spreken. De app kunnen ze bijvoorbeeld tijdens zelfstandig werken of als huiswerk doen. Naast het vaste jaarprogramma bieden we jaarlijks twee specials aan; lessen die aansluiten bij een actuele gebeurtenis of een feestdag.


Differentiatie
Groove.me heeft verschillende niveaus: niveau 1 voor groep 1-4, niveau 2 voor groep 5-6 en niveau 3 voor groep 7-8. Alle lessen van Groove.me bevatten voldoende uitdaging voor leerlingen met een hoger niveau, maar kunnen ook door leerlingen met een basisniveau worden gedaan. Binnen de niveaus zijn volop mogelijkheden om te differentiëren, naar tempo en niveau. Voor groep 5 t/m 8 zijn verschillende subniveaus beschikbaar. Hierdoor kun je nog makkelijker differentiëren, omdat je de leerlingen op verschillende subniveaus met de worksheets kunt laten verwerken. De niveaus 2b en 3c vormen samen de vvto-leerlijn. Deze leerlijn is 100% Engelstalig. Alle worksheets sluiten af met een extra opdracht waar kinderen die snel klaar zijn hun tanden in kunnen zetten. De grammar app van Groove.me zet je in bij kinderen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken.


Volgen en toetsen
Groove.me biedt per jaar voor groep 5 tot en met 8 4 geintegreerde kennis- en vaardigheidstoetsen. De toets neem je af na 3 songs (6 lessen) en de herhalingsles. De toetsen bevragen woorden, zinnen en in groep 7 en 8 ook grammatica. Daarnaast worden de vaardigheden lezen, luisteren, spreken en schrijven getoetst. Na twee lessen kan daarnaast een kleine overhoring worden afgenomen waarin alleen woorden en zinnen worden bevraagd. Bij elke toets zit een antwoordblad en een normeringsvoorstel. Wanneer de worksheet en/of toetsen digitaal worden gemaakt door de leerlingen, worden deze automatisch nagekeken en kun je de resultaten terugzien in ons dahsboard en het dashboard van Momento. In het leerdoelenoverzicht van Groove.me kun je zien in welke les aan welke leerdoelen wordt gewerkt.

Extra's
De grammar app van Groove.me
Deze webapp zit vanaf nu standaard in de licentie van Groove.me niveau 3. De app is bedoeld voor kinderen in groep 7/8 die goed zijn in Engels, al een flinke woordenschat hebben en wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken. De abstracte grammaticaregels zijn voor kinderen die nog moeite hebben met Engels lastig te begrijpen en toe te passen. Het helpt hen daarom niet bij het (beter) spreken en schrijven van Engels. De app is adaptief en reageert op de antwoorden en scores van de kinderen. Zo werkt ieder kind in de app op zijn of haar eigen niveau. 
Workshop Groove.me
Blink biedt een workshop aan om meer te halen uit Groove.me. Je leert over de visie van Groove.me en hoe dit terugkomt in de lessen. Ook krijg je handige en concrete tips over differentiëren, digitaal werken, toetsing en meer. Voor meer informatie over deze workshop verwijzen wij je graag door naar de website van Groove.me.
Meer informatie

Wil je graag een zichtzending aanvragen? Dat kan! Vul onderstaand formulier in en wij sturen deze zo snel mogelijk toe. Je kunt ook altijd contact opnemen met je adviseur of onze binnendienst. We helpen je graag verder met al je vragen. 

 

Vraag je zichtzending/proeflicentie aan

Monique Colijn
Monique Colijn Binnendienst

Denk met de klant mee.
Ontzorgd voor de klas.