Numicon
Rekenen is leuk met Numicon

Numicon is een methode die kinderen meeneemt van het 'ordenen' naar het 'leren rekenen'. Het materiaal van Numicon maakt getallen concreet omdat kinderen getallen letterlijk kunnen zien en voelen. De methode van Numicon is op een wetenschappelijk onderzoek gebaseerde rekenmethode en is bedoeld voor kinderen uit het regulier en speciaal onderwijs vanaf een ontwikkelingsleeftijd van 3 jaar.

Bestellen in de webshop 

Algemeen
Numicon werkt met een multisensorische aanpak voor het aanleren van rekenwiskunde bij kinderen. Het benadrukt drie belangrijke vaardigheden: het rekenkundig redeneren en communiceren, het onderzoeken van relaties en het generaliseren. Hierbij staat probleemoplossend denken centraal. Middels de verschillende vormen steentjes worden getallen en hoeveelheden concreet gemaakt. Kinderen kunnen de getallen letterlijk zien, voelen en verbeelden. Ze begrijpen hierdoor veel beter wat ze doen. 

Numicon Brede Basis biedt voor leerkrachten ondersteuning in hun vakinhoudelijke kennis en pedagogiek.

Schooljaar 202/2021 Webinars
Volg de 
Livestream hands-on Webinar van Numicon. Tijdens deze livestream introductie wordt u meegenomen in de multisensorische aanpak van Numicon en leert u meer over hoe deze aanpak bijdraagt tot rekenwiskundig denken bij kinderen. Het is een interactieve webinar waarin u zelf handelt en met elkaar vragen en opmerkingen kunt uitwisselen. Het webinar is bedoeld voor geïnteresseerden die graag meer willen weten over de methode Numicon en niet of nauwelijks bekend zijn met de mogelijkheden van het gestructureerde materiaal dat wordt gebruikt. Bekijk hier alle data en schrijf je in

Materialen
Bij de handleiding van Numicon Brede Basis hoort een starterspakket met gestructureerd materiaal. Het materiaal is kleurrijk en uitdagend. Maar.. Numicon is meer dan alleen materiaal. Het gaat namelijk om de aanpak: je stimuleert kinderen te communiceren over wat er gebeurt en vooral waarom

De handleiding Numicon Brede Basis bevat:

  • Een instructie met deskundig advies over het opzetten, plannen en observeren van activiteiten.
  • Een overzicht van de rekenwiskundige basisbegrippen die kinderen tegenkomen.
  • Een samenhangende opeenvolging van activiteitenseries, zodat ieder kind een stevige basis voor rekenen opbouwt, ondersteund door een middellange en langetermijnplanning.
  • Een uitgebreide verzameling gestructureerde activiteiten en creatieve ideen die het spelenderwijs leren ondersteunen.
  • Observatiepunten om de ontwikkeling van het rekenwiskundig begrip bij kinderen te evalueren.
  • Toegang tot online materiaal: kopieerbladen ter ondersteuning van de activiteiten, een tel- en getallenschrift voor elke leerling, Numicon online planning- en volgsysteem.

Maar Numicon is meer dan alleen materiaal. Het gaat om de aanpak: je stimuleert kinderen te communiceren over wat er gebeurt en waarom.

Starten met Numicon (Video)

Trainingen
Numicon adviseert om eerst de training 'Kennismaken met Numicon' te volgen. Het doel van deze trainingen is dat je in staat bent om de rekenomgeving rijker te maken. Voor meer informatie over de trainingen of aanmelden verwijzen we je graag door naar www.numicon.nl  

Meer informatie
Wil je meer informatie? Je kunt altijd contact opnemen met je adviseur of onze binnendienst. We helpen je graag met al je vragen.

 

Paul Veldhuisen
Paul Veldhuisen Adviseur

Door mee te denken en te ontzorgen,
het juiste materiaal voor de klas.

Contact formulier

Heb je een vraag of wil je een persoonlijk en vrijblijvend advies? Laat je gegevens achter dan nemen wij zo spoeidig mogelijk contact met je op.