De Zaken 3-4

De Zaken 3-4 van uitgeverij Zwijsen biedt de complete leerlijn voor de zaakvakken in groep 3 tot en met 8 en maakt van elke les een beleving. Filmpjes en animatie brengen de lesstof helder over en met interactieve oefeningen betrekt de leerkracht de leerlingen actief bij de les. De leerkracht heeft de keuze om volledig digitaal te werken of in combinatie met een papieren werkboek. Lees hieronder alle informatie over De Zaken 3-4. Handig samengevat. Bestellen in de webshop

Algemeen
De zaken 3-4 is de methode voor wereldoriëntatie en bereidt de leerlingen van groep 3 en 4 uitstekend voor op de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek. De kerndoelen van 'oriëntatie op jezelf en de wereld' komen geïntegreerd aan de orde. Een doorlopende leerlijn: De Zaken 3-4 begint waar Schatkist ophoudt en sluit aan bij groep 5 van Tijdzaken, Wereldzaken, Natuurzaken.

Structuur
Per jaargroep zijn er 11 thema's van 2 lessen. In jaargroep 3 en 4 behandelt de methode dezelfde onderwerpen, maar op een ander niveau. Voorbeeld: het thema Beestenboel gaat in beide groepen over dieren. In groep 3 delen de leerlingen dieren in op basis van hun huid en leren ze over de manier waarop ze zich voortplanten. In groep 4 plaatsen de leeringen dieren in hun juiste omgeving en leren ze hoe dieren zich aanpassen aan hun omgeving. De methode geeft de leerkracht lessuggesties om een thema uit te breiden tot een project.

In groep 3 sluiten de thema's van De Zaken aan bij de kern van Veilig leren lezen kim-versie.

Meer informatie
Wil je graag een zichtzending aanvragen? Vul onderstaand formulier in en wij sturen deze zo snel mogelijk toe. Je kunt ook altijd contact opnemen met je adviseur of onze binnendienst. We helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag je zichtzending/proeflicentie aan

Franka Maton
Franka Maton Hoofd binnendienst

Wij begeleiden u graag bij het plaatsen van uw jaarbestelling.
Ontspannen voor de klas.