Leerkrachtsessie: digitaal werken met veilig leren lezen
Digitaliseren met veilig leren lezen: Momento helpt!

Graag willen wij u als gebruiker van Veilig leren lezen van Zwijsen uitnodigen voor een leerkrachtsessie digitaal werken met uw huidige aanvankelijk leesmethode. Uw rol als leerkracht is van cruciaal belang en wij willen u tijdens deze middag het optimale voordeel van alle digitale componenten binnen Veilig leren lezen en Momento laten ervaren. Haalt u alles uit de digitale componenten van de bijbehorende software en benut u deze tijdens uw les en voorbereiding? Wij denken dat u na deze sessie dit nog beter zou kunnen.

Op dit moment werkt u dagelijks met de digibordsoftware (Leerkrachtassistent) en leerlingsoftware van Veilig leren lezen. Misschien zet u zelfs de thuisversie van de software in, zodat leerlingen thuis ook verder kunnen oefenen. Met de Leerkrachtassistent kunt u gefaseerd de les geven en u ziet gelijk welke digitale hulpmiddelen tot uw beschikking zijn. Van het inzoomen op woorden van het ankerverhaal tot het maken van een woordweb en van een auditief dictee tot het flitsen van letters en woorden. Vervolgens kunnen uw leerlingen via de leerlingsoftware ook nog zelf aan de slag technisch lezen en spellen, begrijpend lezen, woordenschat en leesbevordering.


Het online registratie- en planningsprogramma Digiregie helpt u bij het voorbereiden en monitoren van het taal- en leesonderwijs. U krijgt op deze manier de juiste ondersteuning bij het opbrengstgericht werken in groep 3. In Digiregie is de Toetssite Veilig leren lezen integraal opgenomen. Daarmee kunt u eenvoudig resultaten invoeren en analyseren. Bovendien krijgt u adviezen voor de leesontwikkeling, die u helpen leerlingen op maat te begeleiden. Kortom, Digiregie geeft heel veel, vaak gedetailleerde informatie. Deze gedetailleerde informatie zal u vooral gebruiken tijdens het voorbereiden en analyseren van uw lessen. Tijdens de les heeft u waarschijnlijk behoefte aan een snel overzicht van wat de leerlingen aan het doen zijn en aan een eenvoudiger overzicht. Dit overzicht geeft het Momento dashboard.

In het Momento dashboard ziet u naast de vorderingen van de leerlingen op de lessen ook hoe de oefensoftware en hoe de toetsen zijn gemaakt. Specifiek ingezoomd op aanvankelijk lezen, ook voor bijv. rekenen geeft Momento het overzicht. Daarnaast zijn additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft hierin ook opgenomen. Wanneer u gebruik maakt van de Cito toetsen kunt u deze ook in het Momentodashboard snel inzien. Het Momento dashboard is dus een onmisbare tool om snel inzicht te krijgen in de digitale vorderingen van de leerlingen. Dit dashboard is net als de Resultatenmonitor en blijft gratis!

 Hoe u dit dashboard in de praktijk kunt gaan gebruiken, direct gekoppeld aan Veilig leren lezen wordt deze middag volledig duidelijk.

Ervaar tijdens de sessie van Zwijsen hoe u nog optimaler deze software kunt inzetten. Pas de opgedane kennis gelijk de volgende dag toe tijdens de voorbereidingen en het lesgeven bij u op school.

 

Herfstactiekrant 2018

Herfstactiekrant

Het is tijd voor ACTIE! 

Hij is er weer: de Reinders herfstactiekrant met veel nieuwe producten en kortingen tot wel 50%.

Bekijk hier de herstactiekrant online en bestel direct via onze shop.