Grej of the day (GOTD)
Kennis is cool!

Grey of the day is een Zweeds onderwijsconcept en is ranzendsnel populair aan het worden in Nederland. Lees hieronder hoe Grej of the day werkt en hoe je op een simpele en leuke wijze de kinderen elke dag iets nieuws bij brengt!

Hoe werkt Grej of the day?
Elke grey bevat een raadsel. Dit raadsel geef je kinderen mee naar huis, zodat ze nieuwsgierig worden naar het onderwerp. Thuis mogen ze met het raadsel aan de slag. De volgende dag wordt het raadsel met de hele klas ontrafeld. Zo leren ze bijvoorbeeld Johan Cruijff kennen of ontdekken ze hoe Hunebedden ooit ontstaan zijn. Alle onderwerpen komen voor in Nederland, Europa of de wereld. Alle raadsels zijn voorzien van bijbehorende feiten en vragen. Een eenvoudige manier om de kinderen elke dag iets nieuws bij de brengen, want kennis is cool! Bekijk hier de gratis online lessen voor thuis.

 

Creëer het WOW-effect
De lessen zijn microlessen van hooguit 10 minuten over een interessant onderwerp. Grej betekent letterlijk 'Ding'. Elke Grej vormt een inspirerende microles voor een goed begin van de dag. Het doel is een WOW-effect creëren bij kinderen over een bepaald onderwerp.

Materiaal
Bovenbouwboek
Dit boek bestaat uit 100 microlessen voor groep 6 tot en met 8. Je kunt kiezen uit 3 thema's:

  • Personen
  • Plaatsen
  • Gebeurtenissen

Middenbouwboek
Dit boek bevat 50 compleet nieuwe lessen voor groep 3 tot en met 5. Met de code in het boek krijg je toegang tot de 50 bijbehorende presentaties voor het digibord.

Webinar Grej of the day

Schrijf je in voor de webinar Grej of the day. Deze webinar wordt gegeven door Michael Hermansson, bedenker van Grej of the day. 
Datum: 16 september 2020
Duur: 14:30 - 16:15 uur
Programma: 
14:30- 15:15 uur: Lezing - Het onderwijsconcept Grej of the day
15:30- 16:15 uur: Workshop – Hoe maak je een goede Grej?

 Inschrijven gratis webinar 

Ter info: Dit webinar is alleen live te volgen op 16 september 2020. Het is niet mogelijk om dit webinar op later moment terug te kijken.