Leerkrachtsessie: digitaal werken met uw leesmethode

Digitaliseren met uw methode: Momento helpt!
Graag nodigen we u als gebruiker uit voor een van de gratis leerkrachtsessies over digitaal werken met uw leesmethode. Tijdens deze sessie gaat u zelf ervaren wat de voordelen zijn van digitaal werken met uw methode binnen Momento en wat dat zoal voor u kan betekenen als leerkracht:
- dagelijks nakijken is verleden tijd
- snel inzicht in de leerbehoeften en resultaten van uw leerlingen, ook tijdens de les
- alle verwerkings- en oefensoftware overzichtelijk in één dashboard
- inclusief additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft 
- inclusief Cito toetsen

Bekijk alle Momentodagen voor de verschillende vakgebieden

Verwerkingssoftware in Momento
Wanneer u al werkt met de verwerkingssoftware is dagelijks nakijken verleden tijd en heeft u snel inzicht in de behoefte van de leerling. Het Momento Dashboard toont u in één oogopslag alle oefen- en toetsresultaten per groep, per vak of per leerling. U ziet welke leerlingen de stof goed beheersen en welke kinderen extra hulp, ondersteuning of extra uitdaging nodig hebben. Doordat Momento administratieve taken overneemt, heeft u als leerkracht meer tijd voor het begeleiden, coachen en ondersteunen van de leerlingen. Hierdoor kunt u in de dagelijkse onderwijspraktijk beter anticiperen op behoeften van leerlingen. We willen u graag zelf laten ervaren wat dit voor u in de praktijk betekent. 
   
Oefensoftware in Momento
In het Momento dashboard ziet u naast de vorderingen van de leerlingen op de lessen ook hoe de oefensoftware en hoe de toetsen zijn gemaakt. Niet alleen voor lezen, maar ook voor overige vakken zoals rekenen, taal of wereldoriëntatie geeft Momento het overzicht. Daarnaast zijn additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft hierin ook opgenomen. Wanneer u gebruik maakt van de Cito toetsen kunt u deze ook in het Momento dashboard snel inzien. Het is dus een ideale tool om snel inzicht te krijgen in de digitale vorderingen van de leerlingen.
Het dashboard is nog gratis ook!

Aan de slag
Hoe u dit dashboard in de praktijk kunt gaan gebruiken, direct gekoppeld aan uw methode, wordt deze middag volledig duidelijk. Ervaar tijdens de sessies hoe u de software zo optimaal mogelijk in kunt zetten. Pas de opgedane kennis gelijk de volgende dag toe bij u op school. Want digitaliseren hoeft niet ingewikkeld te zijn. meer informatie over uw specifieke methode: 

Momento en Lijn 3 Momento en Veilig Leren lezen

 

Programma

13:30 - 14:00                     Inloop en kennismaking met nieuwe Momento partners: Cito, Muiswerk en Oefenweb
14:00 - 14:50                     Plenaire sessie 'Voor- en nadelen van digitaal werken binnen dit vakgebied'
14:50 - 15:00                     Pauze
15:00 - 16:00                     Interactieve sessie met devices 'Voorbereiden, lesgeven en analyseren in de digitale wereld' 
16:00 - 16:20                     Plenaire afsluiting
16:30                                 Hapje en drankje

* het programma van de sessie van 7 november zal iets afwijken van bovenstaand schema. Begin en eindtijd zijn gelijk. 

De Lente Actiekrant is er weer!

Bomvol spetterende aanbiedingen en lente voordeel. Bekijk en bestel gemakkelijk online.