Tips en materialen voor leren op afstand

Leren op afstand
Nu het Coronavirus zich dagelijks verder verspreidt door Nederland zijn scholen genoodzaakt de deuren te sluiten.  Wat vandaag geldt, kan morgen ineens weer anders zijn. Maar één ding is wel zeker; de natuurlijke behoefte van het kind om te spelen, leren en ontwikkelen die blijft bestaan. We doen er dan ook alles aan om, samen met jullie, de uitgeverijen, onze partners en leveranciers het onderwijs te blijven bieden wat het kind verdient. Hieronder vind je verschillende tips en materialen om de kinderen ook thuis te laten leren. Deze pagina wordt doorlopend bijgevuld.

Wij blijven je helpen! We hebben de mensen, de leermiddelen, voldoende voorraad en we willen zorg dragen voor het onderwijs van het kind. Via onze webshop kun je je materialen blijven bestellen. We zijn er voor al jullie vragen via mail en telefoon, we hebben leermiddelen op voorraad, onze logistieke mensen en chauffeurs leveren met uiterste zorg je pakketje en jullie adviseur is er om te helpen met de uitdagingen die nu spelen. Samen voor de klas 

Veel succes met het geven van onderwijs op afstand en het in contact blijven met jouw leerlingen.

Team Reinders
Samen voor de klas

Lesopafstand.nl
Scholen, leraren en schoolleiders zitten niet bij de pakken neer maar zijn vol aan de slag om onderwijs op afstand te organiseren. Op de site van Kennisnet wordt ondersteuning geboden door per sector tips en aanpakken te verzamelen en te delen. Om scholen te ondersteunen in het geven van onderwijs op afstand is door de gezamenlijke educatieve marktpartijen aan uniforme oplossingen gewerkt om dit mogelijk te maken voor alle scholen. Ook Reinders helpt mee!

  • Voor scholen die al digitaal werken zijn er oplossingen door het digitale lesmateriaal geschikt te maken voor thuisgebruik.
  • Scholen die nog niet digitaal werken kunnen digitaal lesmateriaal – aanvullend op de gebruikte lesmethode – voor alle leerlingen aanvragen. Uitgevers van leermiddelen stellen de noodzakelijke digitale licenties hiervoor kosteloos ter beschikking.
  • Voor PO-scholen die graag met werkboekjes willen blijven werken zijn er ook oplossingen. De materialen zijn in PDF beschikbaar gemaakt en te vinden op de websites van de uitgeverijen en via Heutink voor thuis.  

Naar lesopafstand.nl
> Direct naar de juiste omgeving: primair onderwijs | informatie voor ouders

Basispoort open voor thuisgebruik
Vanaf nu is het mogelijk om leerlingen thuis toegang te geven tot de educatieve software die jouw school gebruikt. Basispoort zet de toegang open voor een groot gedeelte van de beschikbare software. Hierdoor is de software die leerlingen normaal gesproken alleen op school kunnen gebruiken ook thuis toegankelijk. De ICT-coördinator moet hiervoor eenmalig de optie 'thuis inloggen' activeren in Basispoort. 

PDF met uitleg thuis inloggen basispoort 

Tips van de uitgevers

Momento; helpt ook nu er geleerd wordt op afstand
Door één overkoepelend dashboard
Veel van de oefensoftware waar kinderen thuis mee werken is direct gekoppeld aan het Momento dashboard. Vanuit het beginscherm zie je direct aan welke vakken en lessen de leerlingen hebben gewerkt. Door de koppeling met de leerkracht-omgeving van de uitgeverij heb je eenvoudig toegang tot de methodeanalyse en leerkracht-omgeving van de oefensoftware. < Handige tips van Momento

Heutink voor Thuis
Op het platform van onze educatieve partner in de particuliere markt Heutink voor Thuis, hebben we oefeningen die voor aankomende schoolweek gepland staan voor elk vak digitaal beschikbaar gemaakt. Jouw kind kan deze oefeningen in plaats van in de klas nu gewoon thuis maken. Zo weet je zeker dat wat je thuis aanbiedt, exact overeenkomt met en aansluit bij de lessen op school. Daarnaast hebben we ook andere leuke en leerzame tips voor thuis voor je op een rijtje gezet.
>Ga naar Heutink voor Thuis

Heutink ICT
Op het platform van onze ICT partner Heutink ICT vind je praktische tips en oplossingen om te ondersteunen bij het lesgeven op afstand.
>Ga naar Heutink ICT

Grej of the day
Ken je
Grej of the day al? Een Grej is een microles van 8 tot 10 minuten waarbij kinderen door middel van een raadsel leren over uiteenlopende onderwerpen uit Nederland, Europa of over de hele wereld. De komende weken wordt er elke dag een gratis Grej online gezet. Leuk voor de kinderen om mee aan de slag te gaan thuis en nog leerzaam ook! >Ga naar Grej of the day

Nu de school gesloten is..
Nu de school gesloten is..

Ga naar alle vragen en antwoorden

Wij blijven helpen!
Wij blijven helpen!

Lees hier wat we samen kunnen betekenen