Nieuws voor de klas

Op deze pagina vermelden wij al het nieuws van de uitgeverijen over de methoden, zoals uitbreidingen, omruilregelingen of bijpassende materialen. Overzichtelijk voor jou onder elkaar gezet!

13-06-2019: Bingel: combineert intelligentie met didactische kwaliteit
Tot voor kort leek digitalisering niet meer dan het digitaal aanbieden van lesmateriaal. Maar nu is er Bingel. Een platform dat digitale intelligentie combineert met didactische kwaliteit: hét middel om tot het beste onderwijs te komen. Bingel werkt met geavanceerde, adaptieve technologie. Dit zorgt ervoor dat het oefenaanbod zich automatisch aanpast op basis van de antwoorden van het kind en de tijd die hij aan een opgave besteedt. Leren wordt mede hierdoor aanzienlijk effectiever. Meer informatie over Bingel lees je hier.

 

03-06-2019: Gratis lesspecial: Rembrandt
Ter ere van het Rembrandtjaar slaan Blink Wereld en Het Rembrandthuis de handen ineen. De Rembrandtspecial bestaat uit één les voor kinderen uit groep 5 t/m 8. Tijdens deze les luisteren kinderen naar een verhaal over Rembrandt, onderzoeken ze zijn werk en maken ze een (zelf)portret. De winnaar wordt beloond met een volledig volledig verzorgd museumbezoek aan het Het Rembrandthuis. Meer informatie vind je hier.

 

29-04-2019: Groove.me Songfestivalspecial  
Het aftellen naar het Eurovisie Songfestival is begonnen! Ga daarom samen met je leerlingen aan de slag met de Groove.me Songfestvialspecial. In deze gratis special voor groep 5 t/m 8 leren kinderen Engels aan de hand van de Nederlandse inzending. De kinderen worden uitgedaagd een Engelse oproep te schrijven om wel of niet op Duncan Laurence's Arcade te stemmen. De origineelste oproep wordt beloond met een speciaal Groove.me prijzenpakket. Meedoen kan tot 25 mei. De special is ook beschikbaar als gratis proefles. Meer informatie over de special vind je hier.

 

01-03-2019: Nieuw! Schoolverkeersexamen Verwerkingssoftware
Alle Oefeningen van het schoolverkeersexamen zijn gedigitaliseerd. Leerlingen kunnen de oefeningen digitaal maken met de verwerkingssoftware, waarna de antwoorden automatisch worden verwerkt. Er is een variatie aan vraagtypes ingevoegd, zodat de leerlingen op een interactieve manier de lesstof verwerken. Hierdoor beklijft de lesstof beter. De leerkracht heeft nu met één klik op de knop een overzicht van de voortgang en de resultaten van de klas: zowel op individueel- als op groepsniveau. Meer informatie over Schoolverkeersexamen vind je hier.

 

 

01-02-2019: Nieuw in ons assortiment; Rekensprint Triangels!
Automatiseren is de basis voor de rekenontwikkeling van elk kind. Rekensprint helpt daarbij, en heeft in de vorm van Rekensprint Triangels een spelvorm ontwikkeld waarmee kinderen op een laagdrempelige manier (deel)tafels, plus- en minsommen en splitsingen t/m 10 kunnen oefenen.  Rekensprint Triangels helpt bij automatiseren door de mondelinge oefenwijze. Het versterkt het inzicht dat plus- en minsommen of keer- en deelsommen met elkaar in een logisch verband staan. De kaartjes zijn ook geschikt voor oudere kinderen die herhaling bij het automatiseren nodig hebben. Triangels komt voort uit de succesvolle Rekensprint-serie en is een product van de hand van Marijke Theunissen. Meer informatie over Rekensprint vind je hier.

 

21-11-2018: Goed nieuws, de grammar app van Groove.me is gelanceerd!
Deze webapp zit vanaf nu standaard in de licentie van Groove.me niveau 3. De app is bedoeld voor kinderen in groep 7/8 die goed zijn in Engels, al een flinke woordenschat hebben en wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken. De abstracte grammaticaregels zijn voor kinderen die nog moeite hebben met Engels lastig te begrijpen en toe te passen. Het helpt hen daarom niet bij het (beter) spreken en schrijven van Engels. De app is adaptief en reageert op de antwoorden en scores van de kinderen. Zo werkt ieder kind in de app op zijn of haar eigen niveau. Meer informatie over groove.me vind je hier

 

Afbeeldingsresultaat voor TAKE IT EASY thieme

06-07-2018: Take it easy - Nu met verwerkingssoftware voor groep 5-8
Vanaf zomer 2018 is Take it easy uitgebreid met verwerkingssoftware. Hiermee kunnen leerlingen opdrachten (en toetsen) digitaal maken en worden de antwoorden automatisch verwerkt. Zo krijg je als leerkracht meer en direct inzicht in de ontwikkeling van je leerlingen, terwijl je flink wat tijd bespaart. Heel easy dus! Meer informatie vind je hier.

 

18-06-2018: Logboeken Blink Wereld – geïntegreerd 
Bij elk thema van pakket A voor groep 5/6 en groep 7/8 van Blink Wereld geïntegreerd zijn logboeken beschikbaar. Deze logboeken omvatten alle opdrachten, bronnenbladen en het logboek dat de leerlingen tijdens hun eigen onderzoek bijhouden.
Je kunt alle opdrachten ook digitaal doen of de logboeken zelf printen. Dit is standaard inbegrepen in de licentie.

 

         11-06-2018: Leerkracht organizer 2018/2019
U bent gewend elk jaar de agenda van Noordhoff bij ons te bestellen. Helaas heeft Noordhoff besloten de agenda uit het assortiment te halen. Gelukkig hebben wij een passend alternatief voor u gevonden, in de vorm van de Leerkracht organizer. Met de Leerkracht organizer agenda organiseer je school en thuis eenvoudig in één oogopslag! 
Klik hier voor meer informatie over de leekrachtorganizer.

 

Gerelateerde afbeelding 03-04-2018: Estafette editie 3
In 2019 verschijnt de nieuwe versie van Estafette: Estafette editie 3. In schooljaar 2019-2020 is de hele methode compleet voor groep 4 tot en met 8. De volledige brochure én het ter inzagepakket zijn verkrijgbaar vanaf het schooljaar 2018-2019. Kijk hier voor de belangrijkste vernieuwde punten van Estafette editie 3.

 

Afbeeldingsresultaat voor faqta voortgangs dashboard

29-03-2018: Voortgangsdashboard Faqta live
Het voortgangsdashboard is live! Hiermee kunnen leerkrachten realtime bijhouden in welk tempo de leerlingen de online opdrachten in de speelomgeving maken en hoe zij die opdrachten gemaakt hebben. De antwoorden op de open vragen kunnen worden ingezien door op het betreffende bolletje te klikken. Dit dashboard is een belangrijk tool voor de leerkrachten om een coachende rol te kunnen vervullen. Meer informatie over Faqta vind je hier.

 

Uit de kunst 19-03-2018: 'Uit de kunst' vernieuwd
‘Uit de kunst’ wordt ook de naam van de nieuwe methode. Daarmee is Uit de Kunst de allernieuwste methode voor tekenen en handvaardigheid. Alle lessen zijn volledig digitaal en maken gebruik van de interactieve mogelijkheden van het digibord. De lessenreeks wordt continue aangevuld met actuele lessen en thema’s. Daarnaast sluiten de lessen aan bij andere vakken, zoals wereldoriëntatie. Meer informatie over 'Uit de kunst' volgt binnenkort.