Augmented Reality Puzzels

Met augmented reality komen puzzels tot leven
Iedereen die met jonge kinderen werkt zet puzzels in binnen zijn les- of activiteiten aanbod. Puzzels zijn leuk om te maken en zeer geschikt om bepaalde leerdoelen zoals o.a. de woordenschat en fijne motoriek mee te oefenen. De bestaande puzzelset Powerpuzzels van Educo zijn van een extra dimensie, Augmented Reality, voorzien.

`Augmented reality betekent letterlijk ‘verrijkte werkelijkheid’ en is een mix van de realiteit en een virtuele toevoeging.'

Hoe werken de AR-puzzels?
Wanneer het kind de bijbehorende app op zijn tablet opent selecteert hij eenvoudig de gewenste puzzel en moet hij allereerst alle puzzelstukjes uit het frame verwijderen om de markering te kunnen scannen. Na het scannen van de markering kan de tablet even aan de kant en zal eerst de puzzel, zoals we gewend zijn, gelegd moeten worden. Dus éérst de puzzel maken, handelend leren, en daarna beloond worden met het ar-gedeelte. Wanneer de puzzel klaar is kan deze gescand worden door de tablet. De puzzel komt meteen tot leven en er verschijnen aanvullende simpele activiteiten binnen het thema van de puzzel.
De puzzels en de app zijn zowel als set van 4 of als losse puzzels verkrijgbaar (25 – 35 puzzelstukjes).

Je kunt de bijbehorende gratis app downloaden in de app store. De app is beschikbaar voor ios en android. controleer wel eerst in de app store of uw ipad (air of hoger) of android tablet geschikt is.


De puzzels en bijbehorende (gratis) app zijn via de webshop te bestellen.

Meer informatie over de AR-puzzels
Voor meer informatie over de augmented reality puzzels kun je terecht bij de adviseur en onze klantenservice of bekijk de brochure Connected learning van Educo.