Educatieve content, leerlingdevices én een dashboard 
In de markt neemt de vraag naar een totaaloplossing op het gebied van digitaal leren toe. Veel leerkrachten en schoolteams zijn op zoek naar de beste educatieve content, in combinatie met een betaalbaar en kwalitatief goed leerlingdevice én een compleet overzicht van de leerresultaten van hun leerlingen. Mét maximale keuzevrijheid. Je wilt immers zelf voor een leeroplossing en organisatievorm kunnen kiezen die bij de visie en werkwijze van de school past. De grote uitgeverijen en de schoolleveranciers Reinders, Heutink en de Rolf groep hebben hun krachten gebundeld en presenteren een laagdrempelig totaalconcept: Momento.

Het totaalconcept Momento bestaat uit 3 onderdelen
 • Een gratis vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht.
 • Vertrouwde educatieve content van topkwaliteit.
 • Keuze uit tablet of Chromebooks van verschillende merken
Het Momento dashboard is voor alle leerkrachten in Nederland gratis beschikbaar. Wij kunnen je daarnaast ook adviseren en faciliteren als je (stapsgewijs) wilt digitaliseren. Niet alleen hebben wij de beste educatieve content geselecteerd, ook kunnen wij verschillende Momento devices leveren die uitermate geschikt zijn voor het onderwijs. Daarnaast kunnen wij de complete infrastructuur inrichten en de devices van jouw school beheren.

De beste educatieve content
Kiezen voor Momento, is kiezen voor de juiste methoden. Methoden ontwikkeld door professionals, vanuit visie, een doordachte leerlijn en bewezen didactiek. Met de digitale leermiddelen die de Momento partners aanbieden, haal je het beste uit jezelf en de kinderen. 

 • Rijkere leerstof, eigentijds en aansluitend bij de leefwereld van kinderen
 • Aanvullende verwerkingsvormen (creëren, gamen, ontdekken)
 • De mogelijkheid om een ‘eigen leerproces’ te creëren
 • Didactische uitgangspunten, leerlijnen en lesdoelen sluiten op elkaar aan

Gratis realtime dashboard voor de leerkracht
Het Momento dashboard toont in één oogopslag alle oefen- en toetsresultaten per groep, per vak of per leerling. Je ziet welke leerlingen de stof goed beheersen en welke kinderen extra hulp of juist extra uitdaging nodig hebben. Een handig hulpmiddel voor tijdens de les en ter voorbereiding op een nieuwe les, omdat het dashboard signaleert bij welke vakken, op welke lesonderdelen of toetsen de leerlingen uit jouw klas dreigen 'onder of over te presteren'. Ook zie je welke oefeningen over het algemeen als meest moeilijk werden ervaren.

 • Geeft in 3 kliks oefen- en toetsinzicht, overzicht en analyse
 • Vormt de basis voor het maken van (gepersonaliseerde) handelingsplannen.
 • Staat voor kwaliteit: oefen- en toetsresultaten worden apart weergegeven.
 • Ondersteunt alle digitale leermiddelen
 • In te zetten binnen elke werkwijze en visie 
Het Momento dashboard voor leerkrachten is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland.
Momento device naar keuze vanaf 50 euro
Momento introduceert een nieuwe, speciaal voor het onderwijs geselecteerde lijn leerlingdevices tegen aantrekkelijke voorwaarden en prijzen. U kiest zelf wat voor type device (tablet, Chromebook, Windows notebook) en welk merk (Acer, Dell, HP of Lenovo) het beste bij u past. Alle Momento devices worden geleverd inclusief een basis digitale leer- en werkomgeving.
Klik voor meer informatie over de Momento devices.


Meer tijd door Momento

Beeld je eens in...dat je jouw onderwijs meer zou kunnen personaliseren.

Bekijk de video

Het Momento dashboard

Het gratis dashboard heeft veel voordelen voor de leerkracht. 

Meer over het gratis dashboard