Office365 de klas
Snel en vertrouwd in de Cloud

Wil je op een leuke en zinvolle manier invulling geven aan digitalisering in het onderwijs, dan heb je met Microsoft Office 365 de beste gereedschappen om aan de slag te gaan. De Microsoft Innovative Educator Trainers van Heutink ICT helpen je te bepalen waar je als school naartoe kunt bouwen en leren je leerkrachten werken met deze gereedschappen. Alles met een duidelijke focus op de onderwijspraktijk en de behoeftes van leerkrachten en leerlingen.Microsoft Education
Microsoft heeft een platform ontwikkeld voor het onderwijs, education.microsoft.com. Hier kunnen leerkrachten terecht voor uren aan e-learning materiaal en ontzettend veel lesideeën en praktijkvoorbeelden.

Toepassingen voor het onderwijs

In de praktijk zien we voornamelijk scholen die met Office 365 werken voor de opslag van documenten in de cloud. Vaak gebruiken zij een mooi ingerichte omgeving in SharePoint voor schooldocumenten en de OneDrive voor de persoonlijke documenten. Toch zien wij steeds vaker dat gebruikers de mogelijkheden buiten de mail en documentopslag gaan verkennen. OneNote wordt steeds vaker gebruikt ter vervanging van de mappen met tabbladen en wordt soms zelfs ingezet als portfolio in de klas! Maar ook Forms voor het maken van vragenlijsten, intekenlijsten voor oudergesprekken of een quiz voor leerlingen. Lees voor meer tips&tricks deze blog.

Microsoft Teams
Eén van de nieuwere onderdelen in Office365 is Teams. In deze app kan een leerkracht een online klas aanmaken waarin leerlingen en leerkrachten online kunnen samenwerken. De leerkracht kan online opdrachten maken, uitdelen en nakijken. Mededelingen kunnen in het Team op de online mededelingenwand geplaatst worden en bestanden worden opgeslagen in de cloud. Leerlingen zouden zelfs met Skype vanuit huis kunnen overleggen over projecten.

Wat kunnen wij hierin betekenen
• Devices verkoop
• MOO Beheer Intune beheer
• Praktijkgerichte Training en begeleiding

Voordelen Windows10S
• Cloudbased werken is snel
• Devices met Windows 10 pro/S kunnen mobiel beheerd worden
• Gratis gebruik van onder andere Microsoft Word, PowerPoint, Excel, OneDrive, Forms, Sway, OneNote, Outlook en Agenda via Office 365
• 1 Terabyte opslag in de cloud via Office 365

Nadelen Windows10S

• Er zijn nog niet heel veel apps in de Windowsstore
• Je hebt geen bureaubladsoftware meer en werkt volledig cloudbased, dat is wennen
• Wifi-netwerk moet betrouwbaar zijn en grote datahoeveelheden aankunnen

Bij een implementatie van nieuwe devices heb je vaak te maken met vragen die nog onbeantwoord zijn. Wat willen we bereiken met de inzet van deze middelen? Hoe richten we de begeleiding van leerkrachten in? Hoe optimaliseren we de omgeving voor leerkrachten en leerlingen? Onze onderwijsconsulenten kunnen je helpen bij het beantwoorden van deze vragen en helpen formuleren van heldere en haalbare doelen. Dit kan zowel grootschalig als kleinschalig, afhankelijk van de behoefte van de school of stichting. Maak een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken en een offerte op maat te ontvangen. 
Meer informatie
Neem voor meer informatie over Office 365 contact op met je adviseur.