Samen voor de klas in een digitale wereld

 

Wij geloven dat ieder kind onderwijs verdient dat bij hem of haar past en door samen een omgeving te creëren waarin spelen en leren samenkomen wordt het kind optimaal gestimuleerd. Met het aanbod zoals hieronder omschreven kan een leerkracht optimaal groeien en ontwikkelen als professional voor de klas.

21e eeuwse vaardigheden
Samen voor de klas met het stimuleren van de 21e eeuwse vaardigheden, welke vaardigheden zijn dit en hoe kun je deze stimuleren bij kinderen? Bij 21e eeuwse vaardigheden kunnen we denken aan een divers aanbod in de Reinders Academie. Hieronder geven we een mooie selectie van e-learning cursussen die je kunt volgen passend binnen dit thema waarbij de focus ligt op “Samen voor de klas in een digitale wereld”. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan deze digitale vaardigheden via experts in onze webinars. Houd hiervoor onze agenda goed in de gaten!

 

Waar en op welke wijze kunt u zich in professionaliseren?
Coderen en programmeren | Webinar
Coderen en programmeren is niet alleen voor kinderen die later graag ICT programma’s willen programmeren. Coderen en programmeren kan iedereen! Waarom is het goed om hier in de klas aandacht aan te besteden en welke online en offline mogelijkheden zijn er?

Gamification | Webinar
Spelletjes spelen en er nog van leren ook? In dit webinar leer je waarom gamification een goede verrijking kan zijn in de klas en wat enkele mogelijkheden hiervan zijn.

21e eeuwse vaardigheden de basis | E-learning
In deze cursus wordt kort uitgelegd wat verstaan wordt onder 21e eeuwse vaardigheden en digitale geletterdheid. De 21e eeuwse vaardigheden spelen een steeds grotere rol in het onderwijs. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het gebruik van ICT in de klas, maar er zijn meer vaardigheden nodig. Welke vaardigheden dat ontdek je tijdens het volgen van deze cursus.

Digitaal leren op school | E-learning
In deze e-learning leer je met jouw team hoe je aan de slag kunt met digitaal leren op school. Met de nieuwste didactische begrippen, diverse interactieve oefeningen en de focus op het vormen van een visie met je team.

Digitaal pesten | E-learning
Hoe signaleer je pestgedrag wat via de digitale weg is gestuurd? Het versturen van bedreigingen, lelijke woorden en foto’s is soms lastig te verhalen op een dader. Het effect van digitaal pesten is net zo heftig als pesten op het schoolplein. Hoe kun je preventief omgaan met pestgedrag, welke sociale media gebruiken kinderen? Krijg handvatten en leer meer over digitaal pesten.

 

Nieuwsgierig?
Vraag een demo aan en kijk even rond in de Academie!

Bezoek onze themamiddagen!

 

Oriënteren op een nieuwe methode?
Op 27 maart en 3 april organiseren wij twee themamiddagen.
27 maart rekenen en w.o.
3 april taal en lezen.

Wil je hier graag bij zijn? Bekijk ons programma en schrijf je in!