Inrichten vanuit visie|Keep moving! 
Datum: woensdag 2 oktober
Reinders organiseert een inspiratiedag 
geheel in het teken van inrichtenTijdens deze inspiratiedag geven we handvatten, ideeën en praktische tips om een perfecte leer/speel- en werkomgeving in te richten welke aansluit op de visie van jouw school. Heb jij de verantwoordelijkheid of ambitie om onderwijsruimtes optimaal in te richten voor o.a. kinderen, teamleden en ouders? We zien je graag op woensdag 2 oktober in ons inspiratiecentrum in Oisterwijk.

Inschrijven

Thema | Keep Moving
Bewegen houdt ons niet alleen lichamelijk fit, maar ook ons brein in topconditie. Door te bewegen kom je tot geweldige ideeën en kun je de lesstof beter opnemen. Tijdens ons inrichtingsevent Keep Moving op 2 oktober staat bewegend leren in de breedste zin van het woord centraal; actief schoolmeubilair, flexibel inrichten, omgevingsfactoren, nieuwe inrichtingsmogelijkheden en processen. 

De plenaire opening van onderwijsdeskundige Pedro De Bruyckere brengt ook jou `in beweging’!

Programma
Een (optioneel) ochtendprogramma met vrije inloop en een dynamisch middagprogramma. Je bent vanaf 10:00 van harte welkom. 

10:00 - 13:00  Vrije inloop: bezoek ons inspiratiecentrum vol met het nieuwste meubilair, krijg volop nieuwe ideeën, neem plaats voor een gesprek met een van onze adviseurs voor vrijblijvend advies of tik je bestaande offerte direct af.
12:00 - 13:00 Lunch | voor degene die in de ochtend aanwezig zijn
13:00 - 13:30 Ontvangst met koffie en thee
13:30 - 14:30

Plenaire sessie met onderwijsdeskundige Pedro De Bruyckere (zie onder voor meer info over deze mythbuster!)

14:30 - 14:45 Pauze met koffie en thee
14:45 - 17:15

Middagsessies | zie onder voor meer info

  1. SSNB sportservice Noord Brabant
  2. clipL2R Interieurarchitecten | Onderwijs meubellijn FRIS & STOER | Marijke Vorstenbosch
  3. Onderwijskundige ondersteuning bij uw inrichting | Stef van Wickeren en Astrid Vreugdenhil
17:15 Borrel in ons Reinders café

Middagsessies

1. SSNB sportservice Noord Brabant
“Basisschool kinderen kampioen zitten”, “Zitten is het nieuwe roken”, “Bewegen bevordert leerprestaties”. Dit zijn enkele koppen die de afgelopen periode in de media zijn verschenen. De motorische ontwikkeling van kinderen loopt achteruit, terwijl bewegen zo belangrijk en zo leuk is! In een interactieve workshop neemt Dave Schoonen (Sportservice Noord-Brabant) de deelnemers mee in het belang van bewegen, de kracht van bewegen en de mogelijkheden tot bewegen in en rondom de school.


2. ClipL2R Interieurarchitecten | Onderwijs meubellijn FRIS & STOER | Marijke
`Als interieurarchitect ben ik een ruimtevormgever.' In een ruimte die in balans is verblijf je graag, leer je goed en werk je fijn. Balans ontstaat door alle zintuigen aandacht te geven. Zowel de beleving als de organisatie van een ruimte zijn van groot belang. clipL2R verenigt het mooie met het functionele, en brengt samenhang en spanning in de elementen: ruimte, daglicht, vorm, materiaal, kleur, akoestiek, klimaat en inrichting. In deze tijd worden hoge eisen gesteld aan flexibele en transparante indelingen. Een doordachte organisatie van de beschikbare en veelal open ruimte is essentieel . Een goede afwisseling tussen openheid en geborgenheid zorgt ervoor dat iedereen zijn plek kan vinden.


3. Onderwijskundige ondersteuning bij uw inrichting | Stef van Wickeren en Astrid Vreugdenhil
De wereld verandert en ook de leeromgeving is in beweging. We zijn van een industrieel tijdperk naar een kennissamenleving gegaan. Binnen deze kennissamenleving wordt het belang van de creativiteit steeds groter. Van de kinderen van nu wordt straks gevraagd dat zij kunnen bijdragen aan deze kenniseconomie en daarbij kunnen samenwerken, problemen kunnen oplossen, met nieuwe technologieën om kunnen gaan en bovenal dat zij creatief, sociaal, ondernemend, nieuwsgierig en betrokken zijn. 
Kindcentrum Waalcampus heeft onder leiding van directeur Astrid Vreugdenhil gehoor gegeven aan deze veranderende leeromgeving. Samen met Stef van Wickeren heeft Waalcampus de omslag gemaakt naar unit onderwijs om maatwerk in leren en ontwikkelen te kunnen bieden, zodat er ruimte is om de talenten van het kind optimaal tot bloei te laten komen. 

Waar Stef van Wickeren, organisatie-her-ontwerper, komt, gebeurt er iets met mensen in het onderwijs. Hij stelt vragen die de schijnbaar vanzelfsprekendheden van de systeemwereld blootleggen. Hij doorziet processen en komt met creatieve alternatieven voor het leren in de leefwereld van mensen, kinderen en vakmensen. Zo biedt hij ook onderwijskundige ondersteuning bij de inrichting van scholen. Hoe dat proces er uit ziet? Stef neemt jullie graag mee in het veranderproces van inrichten en doet dit samen met directeur Astrid Vreugdenhil van Kindcentrum Waalcampus!  

Pedro De Bruyckere - Onderwijsdeskundige

Pedro De Bruyckere - Onderwijsdeskundige

Met onderwijsdeskundige Pedro De Bruyckere hebben we een verrassende plenaire openingssessie voor jullie op het programma staan. Hij zorgt gegarandeerd voor `beweging’ onder het publiek.

Pedro is onderwijskundige en een ware mythbuster die er steeds naar streeft om onderwijs theorieën zo helder mogelijk uit te leggen met veel humor zonder aan diepgang in te boeten. De Bruyckere vertaalt complexe denkbeelden naar de praktijk aan de hand van talrijke voorbeelden. Zo zal hij ook het stukje bewegen en onderwijs aan de tand voelen. Neurologie, belang van inrichten, flexibel inrichten, kind en omgeving, etc...in ieder geval stof tot nadenken!

Heb je vragen? Je kunt ons altijd bereiken via 013-528 84 35 of via events@reinders-oisterwijk.nl 

Inspiratie

Basisschool Meander

'Het nieuwe meubilair zorgt voor meer betrokkenheid bij de kinderen'

Bekijk dit project

Montessori Kind Centrum Lef

'Iedere keer als we de school binnen komen worden we blij van de inrichting'. 

Bekijk dit project