Onderbouwmarkt
Woensdag 18 maart 2020

Ook in 2020 organiseert Reinders weer een markt speciaal voor de onderbouw. Struin samen met je collega's langs onze kraampjes vol met (ontwikkelings)materialen en laat je verrassen door diverse workshops gericht voor de onderbouw. Bekijk daarnaast ook het schoolmeubilair en laat je inspireren door de vele inrichtingsmogelijkheden voor de jongste groepen. De onderbouwmarkt is een middag met persoonlijke aandacht, adviezen van ervaringsdeskundigen en de juiste inspiratie voor de verdere ontwikkeling van de leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs.

Voor wie? Leerkrachten onderbouw (groep 1 en 2)
Wanneer? Woensdag 18 maart 2020
Waar? Reinders inspiratiecentrum, Sprendlingenstraat 33 Oisterwijk

Inschrijven

Programma
Deelname is gratis!

13:00 - 13:30 Ontvangst met koffie/thee
13:30 - 14:15 Plenaire aftrap van Meester Sander
14:15 - 15:00 Volg een workshop naar keuze of bezoek de kraampjes
15:00 - 15:45 Bezoek de kraampjes onder het genot van koffie/thee
15:45 - 16:30 Volg een workshop naar keuze of bezoek de kraampjes
16:30 - 17:00 Borrel in Reinders café

Meester Sander trapt af!
Meester Sander...wie kent hem niet? Meester Sander is leerkracht en inspirator. Zijn hart ligt bij de jongste kinderen op de basisschool en hij kan daar enorm van genieten. Hij is met ruim tien jaar onderwijservaring en een jonge geest de vertegenwoordiging van zijn generatie. Hij bekijkt de wereld vanuit een creatieve invalshoek en laat graag zien hoe je het beste uit ieder kind kunt halen. 

Aanbod workshops
Wil je graag een workshop volgen? Je kunt kiezen uit de volgende workshops. Bekijk hier het  inschrijfformulier

 1. KleuterTalenten (onderbouwd)

 2. Getallen & kleuters (Numicon)
  De start van een goede rekenwiskundige ontwikkeling begint al bij de kleuters. Leerkrachten met een KLOS achtergrond weten daar alles van. Numicon is dé manier om kleuters kennis te laten maken met het begrijpen van getallen en hoeveelheden waarbij je zoveel mogelijk zintuigen gebruikt. Door het gestructureerde materiaal en een gedegen handleiding met activiteitenseries is het mogelijk om met kinderen te praten en te handelen. Ze zien patronen, kunnen letterlijk verschillen en overeenkomsten voelen tussen getallen en hoeveelheden. Met een gebruiksvriendelijke handleiding en materialen kun je direct aan de slag. Meer weten en ervaren? Sluit aan bij de workshop! Meer over Numicon

 3. 'Geluk' in de klas (Gelukskoffer)
  In deze sessie staan we stil bij geluk in de klas. Wat is er vanuit de positieve psychologie bekend over kinderen en geluk? Waarom is het belangrijk om te investeren in een positief klassenklimaat? Wat is het verschil tussen blij en geluk? Hoe kan je als leerkracht invloed uitoefenen op het welzijn van de kleuters? Naast korte stukjes theorie, ga je vooral aan de slag met verschillende werkvormen. Je ervaart onderdelen uit de methode ‘Lessen in geluk’ van Gelukskoffer die gelijk de volgende dag al in de kleutergroep te gebruiken zijn. Meer over Gelukskoffer
 4. Info volgt zsm

Inschrijven

Kraampjes
Voor het bezoek aan de kraampjes hoef je je niet aan te melden, loop gezellig langs en laat je verrassen!

 • Schatkist (Zwijsen)
  Schatkist laat kinderen verwonderen en ontdekken in een eigentijdse, speelse en rijke omgeving. Met bijvoorbeeld animatiefilmpjes, letterfilmpjes, gerichte spelactiviteiten en tips voor het ontwikkelen van ‘21st century skills’, zoals creativiteit. Alle ontwikkelingsgebieden en doelen komen aan bod, óók wetenschap & technologie. Er is ruimte voor eigen activiteiten en je krijgt ondersteuning bij het volgen van de ontwikkeling van elk kind. En dat alles met leuke en kleurrijke materialen voor kleuters.

 • Leesspecialist (Zwijsen)

 • Peuter & Kleuterplein (Malmberg)
  Kleuterplein biedt alles wat je nodig hebt om verantwoord kleuteronderwijs te geven. Binnen zestien thema's wordt een rijke en speelse leeromgeving aangereikt binnen 10 domeinen met hun eigen leerlijnen en leerdoelen. Talloze opdrachten, activiteiten en extra's om elke dag iets nieuws te doen. Er is ruimte om je eigen tempo te bepalen en activiteiten in te brengen. En de kleuters zelf? Die genieten van alle leuke materialen en speelse activiteiten. En natuurlijk van hun vriendje Raai de Kraai. Zo wordt spelen leren, en leren spelen.

 • Rekenen voor groep 1 & 2 (Malmberg)

 • De onderbouw inrichten naar behoeften en visie...hoe doe je dat? (Reinders Project Inrichting)
  Waarom is inrichting van je ruimte voor de onderbouw eigenlijk zo belangrijk? Simpelweg omdat in de onderbouw de basis wordt gelegd voor de rest van de schoolloopbaan van het kind. En aangezien jonge kinderen zeer gevoelig zijn voor hun omgeving is de inrichting van speel-, leer en werkplekken belangrijk. En uiteraard moet de inrichting aansluiten op de visie op onderwijs. Krijg nieuwe inzichten, laat je inspireren en test zelf materiaal uit. Onze adviseurs van Reinders Project Inrichting nemen je in deze workshop mee op zoek naar de optimale inrichting van jouw onderbouwgroep! Meer over Reinders Project inrichting

 • Groove.me (Blink)
  Overwegen jullie om Engels in de onderbouw te gaan geven? Groove.me is de methode Engels voor groep 1 t/m 8 waarbij kinderen Engels leren aan de hand van muziek. Jonge kinderen willen niets liever dan zingen, dansen en bewegen. Samen met Bobo en Okki zingen de kinderen liedjes, spelen ze spelletjes en oefenen ze korte gesprekjes. De lessen sluiten aan de bij de thema's die gangbaar zijn in de onderbouw, zoals de seizoenen en dieren.

 • Blink Wereld groep 3 en 4 (Blink)
  Wil je op een onderzoekende en ontdekkende manier wereldoriëntatie geven? Blink Wereld biedt een volledig en flexibel pakket voor groep 3 t/m 8 waarbinnen je keuzes kunt maken die aansluiten bij de visie van jouw school. Kinderen in groep 3 en 4 zijn nieuwsgierig naar de wereld en dat wil je als leerkracht vasthouden en stimuleren. Daarom hebben we voor deze leerjaren lesmateriaal ontwikkeld waarbij ze lekker aan de slag kunnen. 

 • Ontwikkelingsmateriaal (Educo)

Inschrijven