Themamiddag rekenen (=afgelast i.v.m. Coronavirus)

Oriënteren op een nieuwe rekenmethode? In één middag op de hoogte!
In het nieuwe schooljaar starten met een nieuwe methode die past bij de visie van de school, de nieuwsgierigheid van de leerling prikkelt en de leerkracht optimaal ondersteunt in het geven van het beste onderwijs?

Op woensdag 1 april 2020 organiseert Reinders de themamiddag rekenen.

De uitgevers zullen aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden, je kunt de methodes beter leren kennen door deel te nemen aan verschillende methode workshops. Ook het vraagstuk 'digitaliseren op mijn school' wordt behandeld waarin Bram Aerns namens Montem onderwijsadvies in een workshop uitleg geeft over hoe je het beste de digitalisering in je klas kunt organiseren. Volg jouw top 3 workshops en krijg in één middag alle ins en outs te horen!

Programma
Deelname is gratis!

13.30 – 14.00: Inloop, ontvangst met koffie/thee
14.00 – 14.45: Methode workshop
14.45 – 15.00: Pauze
15.00 – 15.45: Methode workshop
15.45 – 16.30: Methode workshop
16.30 – 17.00: Borrel in Reinders café

Locatie: Inspiratiecentrum Reinders Oisterwijk

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

 1. Geef vorm aan digitalisering in de klas (Bram Aerns Montem onderwijsadvies)
  Een verdiepende workshop i.c.m. 2 methode workshops
  Het gebruik van educatieve software in de klas neemt zienderogen toe. Naast het verminderen van de administratieve last, het kunnen maken van slimme analyses wordt ook de directe feedback als groot voordeel gezien. Deze voordelen betekenen niet dat je als leerkracht niets hoeft te doen, en de valkuil kan dan ook zijn dat leerlingen te veel zelfstandig hun oefeningen verwerken. Daarom gaan we in deze workshop in op de rol die de zgn. 'Growth- en Fixed-mindset' hebben bij het werken met educatieve software. Ook laten we je inzien op welke manier je het beste feedback kunt geven op basis van analyses uit Momento. Ten slotte gaan we in op hoe je het beste je digitalisering in de klas kunt organiseren, om leerlingen zo optimaal mogelijk te kunnen laten oefenen. Lees meer
 2. Numicon Brede Basis
  De start van een goede rekenwiskundige ontwikkeling begint al bij de kleuters. Leerkrachten met een KLOS achtergrond weten daar alles van. Numicon Brede Basis is een op onderzoek gebaseerde nieuwe rekenmethode voor kleuters op de Nederlandse markt. De methode bevat gestructureerd materiaal en een gedegen handleiding met activiteitenseries. Je kunt meteen aan de slag. Meer weten en ervaren? Sluit aan bij de workshop! Lees meer.
 3. Flexi rekenen - MuiswerkFlexi 
  Leerlingen slim laten groeien in taal en rekenen. Muiswerkprogramma's zijn slimme, online taal- en rekenprogramma’s, die leerkrachten in het primair onderwijs helpen om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren. Ze zoeken uit wat de leerling al beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Vervolgens krijgt iedere leerling een persoonlijk oefenprogramma waar hij zelfstandig aan werkt, met duidelijke uitleg, zinnige feedback en een onbeperkte hoeveelheid oefenmateriaal. Lees meer.
 4. Alles Telt Q (Thiememeulenhoff)
  Alles telt Q is een hybride rekenmethode. Het maakt niet uit of je voor volledig digitaal, papier, of een mix hiervan gaat. Je kunt binnen de school en in jouw klas voor een mix kiezen en jaarlijks overstappen. Met jaarlijks actuele werkschriften kunnen de Leerlingen op 3 niveaus rekenen en digitaal zelfs op individueel niveau. Met elaboratieve feedback, zodat je niet alleen weet of het fout is, maar ook waarom het fout is. Met het rekenen van nu besteden we uitgebreid aandacht aan de 21e eeuwse vaardigheden, zoals kritisch denken, computational thinking en hogere orde denkvaardigheden. Elk nieuw blok wordt met een interactief filmpje geïntroduceerd, om kinderen met een goed gevoel aan het onderwerp te laten starten en de rekenangst weg te nemen. Lees meer.
 5. Pluspunt 4 met Bingel (Malmberg)
  Kies jij voor Malmberg, dan kies je bewust voor de allerbeste rekendidactiek: uitdagend en preventief. Wil jij een programma met ruimte, maximale controle over het rekenonderwijs en wil jij de kinderen uitdagen met boeiende rekenprojecten? Dan is Pluspunt dé methode voor jou.
   Wil jij bovendien optimaal profiteren van de voordelen van het nieuwe leerplatform Bingel? Dan biedt Bingel je adaptieve en gepersonaliseerde lesdoelen en opgaven op maat voor elk kind. De nieuwe Pluspunt is een ‘blended’ methode. Dit betekent dat deze methode boeken en digitale leermiddelen combineert. Je kiest zelf (per groep) of je met de leerwerkboeken en aanvullende software werkt of de kinderen digitaal laat verwerken met een werkboekje voor de doelen die zich beter lenen voor verwerking op papier. Het nieuwe rekenen begint hier! Lees meer.
 6. Getal en Ruimte Junior (Noordhoff)
  Getal en Ruimte Junior is dé nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs.Effectief en gestructureerd leren rekenen staat bij Getal & Ruimte Junior centraal. Aandacht, zelfvertrouwen en eigenaarschap zijn de basis. Omdat dit de voorwaarden zijn voor effectief rekenonderwijs! Getal & Ruimte Junior maakt heldere keuzes: langere tijd aandacht voor één onderwerp; iedere dag instructie; in kleine stapjes van oefenen naar toepassen en regelmatig automatiseringsoefeningen. De methode gaat uit van duidelijke en altijd werkende strategieën. Kom naar deze workshop en ontdek hoe met Getal & Ruimte Junior elk kind leert rekenen. Lees meer.

 7. De Wereld in Getallen 5 met Bingel (Malmberg)
  Een vernieuwende visie op rekenonderwijs. Zó overtuigend, dat Malmberg het in alle nieuwe rekenmethodes toepast. Daarom biedt de nieuwste De wereld in Getallen jou de allerbeste preventieve én uitdagende rekendidactiek. Wil je een programma met een vaste opbouw en veel zelfstandig werken, wil je maximale ondersteuning en wil je de kinderen motiveren met herkenbare filmpjes en boeiende rekenwiskundige vraagstukken? Dan is De wereld in getallen dé methode voor jou.
   Wil je bovendien optimaal profiteren van de voordelen van het nieuwe leerplatform Bingel? Dan biedt Bingel je adaptieve en gepersonaliseerde lesdoelen en opgaven op maat voor elk kind. De nieuwe De wereld in getallen is een ‘blended’ methode. Dit betekent dat deze methode boeken en digitale leermiddelen combineert. Het nieuwe rekenen begint hier! Lees meer.

What’s in it for you?

 • Inspirerende workshops over rekenen 
 • In één middag op de hoogte van de nieuwste methoden
 • Gezellige borrel

 

Implementatietrainingen rekenen

Nieuwe rekenmethode?

Leg een stevige basis

Agenda events 2020