Themamiddag Rekenen
Oriënteren op een nieuwe rekenmethode? Bezoek onze Themamiddag!

Starten met een nieuwe rekenmethode die past bij de visie van de school, de nieuwsgierigheid van de leerling prikkelt en de leerkracht optimaal ondersteunt in het geven van het beste onderwijs? Bezoek dan onze Themamiddag Rekenen op 4 november 2020. Tijdens deze Themamiddag worden de (nieuwste) rekenmethodes in het basisonderwijs gepresenteerd in de vorm van methode workshops. De workshops worden gegeven door de uitgeverijen zelf wat jou de kans geeft om direct al je vragen te stellen aan de methodespecialist. Je mag deze middag deelnemen aan (max.) 3 methode workshops waardoor je binnen één middag alle ins en outs hoort van de methode(s) waar jij nieuwsgierig naar bent.

Schrijf je in voor de Themamiddag Rekenen en geef op het inschrijfformulier 3 workshops naar keuze aan!

Inschrijven

Datum: Woensdag 4 november 2020
Locatie: Inspiratiecentrum Reinders, Sprendlingenstraat 33, Oisterwijk
Deelname is gratis!

Programma:
13:30 - 14:00: Ontvangst
14:00 - 14:45: Methode workshop 1
14:45 - 15:00: Pauze
15:00 - 15:45: Methode workshop 2
15:45 - 16:30: Methode workshop 3

Tijdens dit evenement houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat op diverse plekken in ons inspiratiecentrum desinfectie zuilen staan en er één ingang en uitgang is. In de ruimten waar de workshops gegeven worden kan er onderling 1,5 meter afstand gehouden worden en beperken wij het aantal deelnemers per workshop. Ook de afsluitende borrel en het schenken van koffie en thee zal in aangepaste vorm plaatsvinden.    

Je kunt kiezen uit de volgende methode workshops (max. 3):

1. Pluspunt - Malmberg
Maximale regie voor jou als leerkracht!

Wil jij een programma met ruimte, wil jij maximale controle over het rekenonderwijs en wil jij de kinderen uitdagen met boeiende rekenprojecten? Dan is Pluspunt dé methode voor jou. Pluspunt is gebaseerd is op één heldere visie op rekenonderwijs en biedt de allerbeste rekendidactiek: uitdagend en preventief.

 • Allerbeste rekendidactiek: preventief én uitdagend
 • Programma met ruimte
 • Uitdagende rekenprojecten
 • Blended leren: keuze uit werken met Basis papier of Basis digitaal
  Lees meer.

2. De wereld in getallen - Malmberg
Maximale ondersteuning voor jou als leerkracht!

De wereld in getallen biedt jou de allerbeste preventieve én uitdagende rekendidactiek in een combinatie van papieren en digitale middelen. Past een programma met een vaste opbouw en veel zelfstandig werken bij jullie school? En willen jullie maximale ondersteuning en de kinderen motiveren met herkenbare filmpjes en boeiende rekenwiskundige vraagstukken? Dan is De wereld in getallen dé methode voor jullie.

 • Allerbeste rekendidactiek: preventief én uitdagend
 • Duidelijk gestructureerd programma
 • Veel beleving door herkenbare filmpjes en Eureka’s
 • Blended leren: keuze uit werken met Basis papier of Basis digitaal
  Lees meer. 

3. Getal in Ruimte Junior - Noordhoff
Getal & Ruimte Junior is dé nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs. Om goed te leren rekenen, hebben kinderen herhaling nodig in een duidelijke structuur. Getal & Ruimte Junior maakt gebruik van een heldere en gestructureerde rekendidactiek met aandacht voor één onderwerp en altijd werkende rekenstrategieën. Aandacht, zelfvertrouwen en eigenaarschap vormen de basis. De methode vergroot stap-voor-stap de rekenvaardigheid en het zelfstandig werken. Met de differentiatiemogelijkheden van Getal & Ruimte Junior kunnen de kinderen op 3 verschillende niveaus uitstromen. En elke dag is er tijd voor automatiseren en memoriseren. Kom naar deze workshop en ontdek de heldere rekendidactiek. Lees meer.

4. SemSom - Zwijsen
Ontmoet Semsom! Maak kennis met aanvankelijk rekenen voor groep 3

Groep 3 is een bijzonder leerjaar. Maar het geldt niet alleen voor lezen. Ook op het gebied van rekenen vragen de leerlingen in dit jaar om een bijzondere aanpak. Semsom is de allereerste aanvankelijk rekenmethode die speciaal ontwikkeld is voor jaargroep 3. Daar laten we je graag mee kennismaken! We vertellen je in 20-30 minuten waarom we Semsom hebben ontwikkeld en wat de belangrijkste kenmerken van de methode zijn. We stippen ook kort de didactiek en de organisatie ervan aan.  De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Hierom Semsom
• Rekendidactiek (kort)
• Organisatie (kort)
• Materialen en de software (kort)
• Wat je van ons nog kunt verwachten

Smaakt dit naar meer? Vanaf januari 2021 is er meer inhoudelijke informatie beschikbaar over de methode. Blijf op de hoogte via onze website www.zwijsen.nl/semsom of je Reinders adviseur.


5. Alles Telt Q - ThiemeMeulenhoff
Om écht een goede keuze te maken volg je natuurlijk ook de presentatie van Alles telt Q van ThiemeMeulenhoff want:

Alles telt Q is de dé nieuwe rekenmethode voor groep 1-8 die aansluit bij de nieuwste SLO doelen. De methode is adaptief en geschikt voor alle directe instructiemodellen. Daarnaast is er ruimte aandacht voor 21’st century skills en TPR (bewegend leren). Alles telt Q sluit perfect aan op voortgezet onderwijs.

- Eigenaarschap: Alles telt Q
- Fouten durven maken én daarvan leren: Alles telt Q
- Keuzevrijheid hebben: Alles telt Q
- Succeservaringen opdoen: Alles telt Q
- Alles telt Q = plezier in rekenen!

Dus schrijf je nu in!
Lees meer.


6. MuiswerkFlexi Rekenen - MuiswerkFlexi
Leerlingen slim laten groeien in taal en rekenen. Muiswerkprogramma's zijn slimme, online taal- en rekenprogramma’s, die leerkrachten in het primair onderwijs helpen om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren. Ze zoeken uit wat de leerling al beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Vervolgens krijgt iedere leerling een persoonlijk oefenprogramma waar hij zelfstandig aan werkt, met duidelijke uitleg, zinnige feedback en een onbeperkte hoeveelheid oefenmateriaal. Lees meer.

7. Steeds Beter Rekenen & Rekensprint - Schoolsupport
Moeilijkheden met rekenen? Soms is niet het rekenen zelf, maar het schrijven een probleem. Voor die leerlingen die moeite hebben met het schrijven van de cijfers en daardoor rekenproblemen ontwikkelen, maakte Schoolsupport, in samenwerking met Gerda Broekstra van De Schrijfvriend, de unieke serie Steeds beter rekenen. Met deze werkschriften leren leerlingen hoe ze cijfers leesbaar kunnen schrijven: dé oplossing voor rekenaars die problemen hebben met de fijne motoriek. De Steeds beter rekenen-serie is ontwikkeld voor groep 4 tot en met 7 en aangevuld met werkschriften voor Steeds beter vermenigvuldigen. Door de integratie van rekenen en schrijven wordt het leesbaar leren schrijven van de cijfers betekenisvol en functioneel tijdens de rekenles.

Maar… rekenproblemen kunnen ook ontstaan door uitval op getalbegrip of automatiseren. Daarvoor werd het zeer effectief bevonden Rekensprint ontwikkeld. De Rekensprint-serie biedt alle noodzakelijke, remediërende oefeningen interactief en kant-en-klaar aan, voor korte, effectieve oefenmomenten die eenvoudig verdeeld kunnen worden over meerdere begeleiders. Met minimale voorbereiding kunnen leerkracht, stagiaire, ouder, IB’er, onderwijsassistent e.a. snel aan de slag met Rekensprint. Leerlingen raken gemotiveerd omdat ze met vier keer per week kort oefenen al snel merken dat ze vooruitgang boeken. Dat werkt! Lees meer over Rekensprint.

8. Numicon Brede basis - Numicon
De start van een goede rekenwiskundige ontwikkeling begint al bij de kleuters. Leerkrachten met een KLOS achtergrond weten daar alles van. Numicon Brede Basis is een op onderzoek gebaseerde nieuwe rekenmethode voor kleuters op de Nederlandse markt. De methode bevat gestructureerd materiaal en een gedegen handleiding met activiteitenseries. Je kunt meteen aan de slag. Meer weten en ervaren? Sluit aan bij de workshop! Lees meer.

Inschrijven