Themamiddag Rekenen
Oriënteren op een nieuwe rekenmethode? Bezoek onze Themamiddag!

Starten met een nieuwe rekenmethode die past bij de visie van de school, de nieuwsgierigheid van de leerling prikkelt en de leerkracht optimaal ondersteunt in het geven van het beste onderwijs? Bezoek dan onze Themamiddag Rekenen op 4 november 2020. Tijdens deze Themamiddag worden de (nieuwste) rekenmethodes in het basisonderwijs gepresenteerd in de vorm van methode workshops. De workshops worden gegeven door de uitgeverijen zelf wat jou de kans geeft om direct al je vragen te stellen aan de methodespecialist. Je mag deze middag deelnemen aan (max.) 3 methode workshops waardoor je binnen één middag alle ins en outs hoort van de methode(s) waar jij nieuwsgierig naar bent.

Schrijf je in voor de Themamiddag Rekenen en geef op het inschrijfformulier 3 workshops naar keuze aan!

Inschrijven

Datum: Woensdag 4 november 2020
Locatie: Inspiratiecentrum Reinders, Sprendlingenstraat 33, Oisterwijk
Deelname is gratis!

Programma:
13:30 - 14:00: Ontvangst
14:00 - 14:45: Methode workshop 1
14:45 - 15:00: Pauze
15:00 - 15:45: Methode workshop 2
15:45 - 16:30: Methode workshop 3

Tijdens dit evenement houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat op diverse plekken in ons inspiratiecentrum desinfectie zuilen staan en er één ingang en uitgang is. In de ruimten waar de workshops gegeven worden kan er onderling 1,5 meter afstand gehouden worden en beperken wij het aantal deelnemers per workshop. Ook de afsluitende borrel en het schenken van koffie en thee zal in aangepaste vorm plaatsvinden.    

Je kunt kiezen uit de volgende methode workshops (max. 3):

1. Pluspunt 4 met Bingel - Malmberg
De vernieuwende methode Pluspunt bouwt voort op de goede resultaten en duizenden positieve gebruikerservaringen van leerkrachten. Bovendien is de methode verrijkt met de laatste didactische inzichten en resultaten van wetenschappelijk onderzoek, uiteraard vertaald naar de praktijk in de klas. De nieuwe editie van Pluspunt biedt een goede balans tussen begrip, veel oefenen en verbinding met de realiteit. Dit noemt Malmberg ‘evenwichtig rekenen’. Er wordt niet gekozen voor puur traditioneel of realistisch rekenen, maar de sterke elementen uit beide rekendidactieken worden samen genomen. Lees meer.


2. Wereld in Getallen 5 met Bingel - Malmberg
De nieuwe De wereld in getallen is een ‘hybride’ methode. Dit betekent dat deze methode papieren en digitale leermiddelen combineert. Drie didactische modellen ondersteunen de leerkracht bij het geven van goed rekenonderwijs: het drieslagmodel, het handelingsmodel en het hoofdfasenmodel. Jouw gerichte observaties brengen de onderwijsbehoeften van alle kinderen snel en scherp aan het licht.  Rekenproblemen kunnen zo écht in de kiem worden gesmoord. Sterke rekenaars krijgen een compact programma en worden door plustaken voortdurend uitgedaagd. Lees meer. 


3. Getal in Ruimte Junior - Noordhoff
Getal en Ruimte Junior is dé nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs.Effectief en gestructureerd leren rekenen staat bij Getal & Ruimte Junior centraal. Aandacht, zelfvertrouwen en eigenaarschap zijn de basis. Omdat dit de voorwaarden zijn voor effectief rekenonderwijs! Getal & Ruimte Junior maakt heldere keuzes: langere tijd aandacht voor één onderwerp; iedere dag instructie; in kleine stapjes van oefenen naar toepassen en regelmatig automatiseringsoefeningen. De methode gaat uit van duidelijke en altijd werkende strategieën. Kom naar deze workshop en ontdek hoe met Getal & Ruimte Junior elk kind leert rekenen. Lees meer.


4. Alles Telt Q - ThiemeMeulenhoff
Rekenmethode voor groep 1-8. We gaan uit van een positieve benadering en succeservaringen voor iedere leerling, ongeacht niveau! Met jaarlijks actuele werkschriften. Leerlingen kunnen op 3 niveaus rekenen en digitaal zelfs op individueel niveau. Met eloboratieve feedback, zodat je niet alleen weet of het fout is, maar ook waarom het fout is. De 21e eeuwse vaardigheden zijn verweven door de gehele methode. Per les wordt er 1 lesdoel behandeld, zo blijft het overzichtelijk, dit geldt ook voor de herhalings,-en automatiseringsoefeningen. Met uitgebreide aandacht voor het ontwikkelen van getalbegrip en het aanleren van rekenvaardigheden. Elk nieuw onderwerp word met een interactief filmpje of animatie geïntroduceerd, om kinderen met een goed gevoel aan het onderwerp te laten starten en de rekenangst weg te halen. De cockpit biedt alles wat nodig is voor het geven en voorbereiden van de lessen. Het is dè digitale handleiding die ondersteuning biedt bij het inzetten van de methode, en begeleiding bij het kiezen van de rekenstrategie. Kortom: de rekenmethode van nu! Lees meer.


5. MuiswerkFlexi Rekenen - MuiswerkFlexi
Leerlingen slim laten groeien in taal en rekenen. Muiswerkprogramma's zijn slimme, online taal- en rekenprogramma’s, die leerkrachten in het primair onderwijs helpen om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren. Ze zoeken uit wat de leerling al beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Vervolgens krijgt iedere leerling een persoonlijk oefenprogramma waar hij zelfstandig aan werkt, met duidelijke uitleg, zinnige feedback en een onbeperkte hoeveelheid oefenmateriaal. Lees meer.

6. Steeds Beter Rekenen & Rekensprint - Schoolsupport
Moeilijkheden met rekenen? Soms is niet het rekenen zelf, maar het schrijven een probleem. Voor die leerlingen die moeite hebben met het schrijven van de cijfers en daardoor rekenproblemen ontwikkelen, maakte Schoolsupport, in samenwerking met Gerda Broekstra van De Schrijfvriend, de unieke serie Steeds beter rekenen. Met deze werkschriften leren leerlingen hoe ze cijfers leesbaar kunnen schrijven: dé oplossing voor rekenaars die problemen hebben met de fijne motoriek. De Steeds beter rekenen-serie is ontwikkeld voor groep 4 tot en met 7 en aangevuld met werkschriften voor Steeds beter vermenigvuldigen. Door de integratie van rekenen en schrijven wordt het leesbaar leren schrijven van de cijfers betekenisvol en functioneel tijdens de rekenles.

Maar… rekenproblemen kunnen ook ontstaan door uitval op getalbegrip of automatiseren. Daarvoor werd het zeer effectief bevonden Rekensprint ontwikkeld. De Rekensprint-serie biedt alle noodzakelijke, remediërende oefeningen interactief en kant-en-klaar aan, voor korte, effectieve oefenmomenten die eenvoudig verdeeld kunnen worden over meerdere begeleiders. Met minimale voorbereiding kunnen leerkracht, stagiaire, ouder, IB’er, onderwijsassistent e.a. snel aan de slag met Rekensprint. Leerlingen raken gemotiveerd omdat ze met vier keer per week kort oefenen al snel merken dat ze vooruitgang boeken. Dat werkt! Lees meer over Rekensprint.


7. Semson - Zwijsen
Informatie volgt z.s.m

Inschrijven