Themamiddag Wereldoriëntatie (=afgelast i.v.m. Coronavirus)

Op woensdag 8 april 2020 organiseert Reinders de themamiddag Wereldoriëntatie.

De uitgevers zullen aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden, je kunt de methodes beter leren kennen door deel te nemen aan verschillende workshops. Volg 3 workshops naar keuze en krijg in één middag alle ins en outs te horen! Zo kun je een gedegen keuze methode keuze maken.

Programma
Deelname is gratis!

13.30 – 14.00: Inloop, ontvangst met koffie/thee
14.00 – 14.45: Methode workshop 
14.45 – 15.00: Pauze
15.00 – 15.45: Methode workshop
15.45 – 16.30: Methode workshop
16.30 – 17.00: Borrel in Reinders café

Locatie: Inspiratiecentrum Reinders Oisterwijk

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

 1. Faqta Wereld en Talent (Faqta)
  Faqta Wereld & Talent is een compleet programma voor wereldoriëntatie dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. We leren ze spelenderwijs de wereld te ontdekken en digitaal vaardig te worden. Faqta Wereld & Talent heeft een thematische opbouw en biedt een geïntegreerd programma voor talentontwikkeling. Lees meer.
 2. Themaplein en Documentatiecentrum Online (Schoolsupport).
  Gecombineerde workshop Themaplein en Documentatiecentrum Online. Wil jij het maximale halen uit je thema’s wereldoriëntatie? Ben jij op zoek naar een rijke omgeving voor bronnen, teksten en informatieverwerking? Doe dan mee met deze workshop! Themaplein en Documentatiecentrum Online; ze verbinden wereldoriëntatie met lezen en tekstbegrip, en bieden kindvriendelijke bronnen binnen een eigen projectomgeving. Met meer dan 3000 informatieboeken heb je teksten en thematische informatie binnen handbereik, zowel fysiek als digitaal! Geef je thema’s en projecten de inhoud die ze verdienen. Want informatie verwerken is omgaan met bronnen! Lees meer.
 3. Blink Wereld (Blink)
  Onderzoekend, ontdekkend en ontwerpend leren met Blink Wereld. Wil je op een onderzoekende en ontdekkende manier wereldoriëntatie geven? Blink Wereld biedt een volledig en flexibel pakket voor groep 3 t/m 8 waarbinnen je keuzes kunt maken die aansluiten bij de visie van jouw school. Bijvoorbeeld om wereldoriëntatie geïntegreerd te geven, of in drie aparte vakken, met veel ruimte voor eigen onderzoek of middels geleid onderzoek. Je kunt hierin altijd switchen. Blink Wereld zet leerlingen aan om na te denken, en zelf te ervaren en ontdekken. Door middel van onderzoeksvragen vergroten ze actief hun kennis van de wereld. De 21st century skills komen daarbij logisch en geïntegreerd aan bod en kunnen worden gevolgd door leerkracht en leerling. De verwerking van de lessen vindt naar keuze digitaal of op papier plaats, of een combinatie van beide. In deze kennissessie ontdek je meer over de Blink Wereld. We bespreken de verschillende opties die je hebt. We bekijken vervolgens samen de lesomgeving zodat je hierna makkelijk zelf aan de slag kan met de proefthema’s. Lees meer.
 4. De Zaken van Zwijsen (Zwijsen)
  Binnen De Zaken van Zwijsen kun je wereldoriënterend werken met aardrijkskunde (Wereldzaken), geschiedenis (Tijdzaken) en natuur & techniek (Natuurzaken) volledig volgens de 21-eeuwse vaardigheden. Maandelijks ontvang je een nieuwe les die inhaakt op de actualiteit. En wil je meer onderzoekend, ontdekkend en ontwerpend leren? Dan kun je gebruik maken van de geïntegreerde thema’s waarin de kinderen zelf op onderzoek gaan. De Zaken van Zwijsen is dé doorgaande leerlijn voor de zaakvakken voor groep 3 t/m 8. Lees meer.
 5. Wijzer! (Noordhoff)
  Wijzer! Wereldoriëntatie sluit aan bij de eigen interesse en nieuwsgierigheid van kinderen en probeert die te stimuleren. Door middel van allerlei activiteiten die aansluiten bij hun belevings- en ervaringswereld, verkennen de kinderen de wereld om hen heen én verder. Door in groep 3 en 4 al regelmatig aandacht te besteden aan hun eigen omgeving, dorp of stad, legt u een goede basis voor de zaakvaklessen die vanaf groep 5 volgen. Wijzer! Wereldoriëntatie sluit aan bij de methoden in de bovenbouw. De vakken natuur en techniek, aardrijkskunde en geschiedenis zijn volledig in de thema’s verweven. In deze workshop laten wij u graag kennismaken met deze compacte en flexibele methode. Lees meer.
 6. Naut Meander Brandaan (Malmberg)
  Zaakvakonderwijs wordt betekenisvol met deze integrale methode voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Kinderen leren over de wereld en worden belangrijke 21e eeuwse vaardigheden bijgebracht. Met Naut Meander Brandaan gaan ze direct met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag. In elke les leren kinderen kennis en vaardigheden. Die passen ze direct toe in de opdracht aan het eind van elk thema: de Uitdaging. Deze combinatie van leren én doen zorgt voor een hoger leerrendement. Lees meer.

What’s in it for you?

 • Inspirerende workshops wereldoriëntatie die door de uitgeverijen worden gegeven
 • In één middag op de hoogte
 • Gezellige borrel