Waarom Reinders Academie

Dagelijks in beweging

Dagelijks in beweging

De Reinders Academie is als online opleidingsinstituut dagelijks in beweging om haar cursisten te voorzien van nieuwe online leeroplossingen en bestaande oplossingen te updaten. Elke dag streven we naar nieuwe, vernieuwde, boeiende en inspirerende ideeën om leren nóg leuker te maken! Inmiddels zijn ruim 600 basisscholen actief binnen het online platform en worden er jaarlijks duizenden e-learningcursussen gevolgd.

 

Met kleine stapjes en dicht bij jezelf ontwikkelen
Een team van adviseurs, onderwijskundigen, ontwikkelaars en vormgevers houdt zich dagelijks bezig met het professionaliseren van leerkrachten in het basisonderwijs. Wij zijn een lerende organisatie, dat betekent dat we elke dag in beweging zijn en streven naar het nóg beter, boeiender en inspirerender laten leren van onze klanten. Wij denken dat iedere leerkracht van nature nieuwsgierig en na een dag voor de klas in staat is te reflecteren op zijn of haar eigen handelen: “wat ging goed en wat wil ik morgen beter doen?” Wij vinden dat je niet een paar keer per jaar leert, maar elke dag in kleine stapjes en over onderwerpen die voor jou én je schoolteam relevant zijn. Onze visie op leren komt terug in onze missie:

`De Reinders Academie wil iedereen laten realiseren dat leren gewoon is, 
elke dag kun je in kleine stapjes groeien en ontwikkelen en wij maken het voor jou leuker, boeiender én inspireren jou om te willen bewegen!'

Kwaliteit gegarandeerd
De Reinders Academie besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van de leeroplossingen. Dat doen wij samen met kennispartners, keurmerken en onze klanten. Daarnaast is elke online leeroplossingen wetenschappelijk onderbouwd en wordt hij ontwikkeld vanuit onderwijskundig perspectief.

CEDEO-certificering
De Reinders Academie is premium partner van SkillsTown. SkillsTown heeft voor de derde keer een CEDEO-certificering gekregen. Ruim 92% van de klanten is tevreden over de online leeroplossingen binnen het online platform. CEDEO is in Nederland en België uitgegroeid tot het standaard keurmerk voor kwaliteit van opleidingen. Met de keuze voor een CEDEO-erkende leverancier weet je dus zeker dat je kiest voor een van de betere opleidingsinstituten. 

Registerleraar
Alle e-learningcursussen worden, ter professionalisering van leerkrachten in het basisonderwijs, aangeboden ter validatie bij Registerleraar. Registerleraar is een onafhankelijke organisatie, is onderdeel van de Onderwijscoöperatie en toetst op basis van vooraf bepaalde criteria of cursussen geschikt zijn ter professionalisering van de leerkracht. Op dit moment is 75% van ons aanbod gevalideerd. Ook de huidige ontwikkelingen houden wij nauwlettend in de gaten.

Raad van Advies
Sinds 2017 heeft de Reinders Academie een Raad van Advies bestaande uit 10 leerkrachten uit het basisonderwijs. Minimaal één keer per jaar komt de Raad van Advies bij elkaar om kennis te delen en ons advies te geven over onze online leeroplossingen.

Kennispartners
De Reinders Academie ontwikkelt en werkt o.a. samen met de volgende partners:
                                
    

Vaste, jaarlijkse ontwikkelcyclus
We werken volgens een jaarlijkse ontwikkelcyclus, waarmee we op vaste, bewust gekozen momenten nieuwe reeksen met online leeroplossingen lanceren. Zo spelen bijvoorbeeld de zomervakantie en kerstperiode een belangrijke rol in de jaarplanning en daarom leggen wij accenten in de periode daarvoor of juist daarna. In onze ontwikkelingen besteden we aandacht aan het leren van het individu, het leren van het schoolteam of van een hele organisatie. Daarnaast krijgen actualiteiten en bekwaamheidseisen een vaste plek in onze cyclus.

 

Meer informatie
Wil je meer weten over Reinders Academie neem dan contact met ons op of bekijk ons aanbod? 

Bezoek onze themamiddagen!

 

Oriënteren op een nieuwe methode?
Op 27 maart en 3 april organiseren wij twee themamiddagen.
27 maart rekenen en w.o.
3 april taal en lezen.

Wil je hier graag bij zijn? Bekijk ons programma en schrijf je in!