Momento on Tour
`Visie, methodes, leerling- en leerkrachtsoftware, uitgeversdashboards, devices, budget….bij digitalisering komt heel wat kijken. Door de groei van administratieve werkzaamheden is het prachtige vak van leerkracht onder druk komen te staan. Er is steeds minder tijd om de nodige aandacht aan een leerling te geven. Meer digitale ondersteuning van het leerkrachtenteam is onmisbaar. Om snel en makkelijk voortgang en resultaten te kunnen bekijken en zo ieder moment inzicht te hebben in wat een leerling nodig heeft. Daarom is er Momento! Met Momento blijven uitgevers, schoolleveranciers en Cito kwaliteit in onderwijs garanderen.'

Momento reist door het hele land met gratis praktische en informatieve Momento sessies. We laten leerkracht, ICT-coördinator en directie ervaren welke mogelijkheden en voordelen Momento hen en hun leerlingen in de dagelijkse praktijk biedt. We organiseren deze gratis Momento sessies op verschillende dagen en locaties in het land. 

Inschrijven

Woensdag 06-03  Rijssen  Heutink  13.30 - 16.30  Momento Rekenen  Inschrijven
Woensdag 13-03  Ede  BIT-MeetMe    13.30 - 16.30  Momento Rekenen  Inschrijven

 

Wat kan ik verwachten op de Momento informatiedagen?

Tijdens elke informatiemiddag staat er een vakgebied centraal. We gaan dieper in op de didactiek en de praktijk van dit vakgebied en geven inzicht in de mogelijkheden van de verschillende methodes en oefenprogramma’s die aangesloten zijn bij Momento. In de praktijksessie ga je zelf aan de slag in de leerkrachtsoftware van de uitgevers, samen MET de uitgever. Gezamenlijk proberen we een antwoord te vinden op de volgende vragen:

  • Welke didactiek en welke digitale verwerking- of oefensoftware past bij jouw visie op leren?
  • Op welke onderdelen is digitaal lesstof aanbod waardevol voor de kinderen zodat ze op eigen niveau en tempo kunnen leren?
  • Welke signalen en ondersteuning geeft het Momento dashboard jou als leerkrachten en hoe zet je het dashboard in de praktijk in?
  • Welke mogelijkheden voor analyse en ondersteuning bieden de uitgevers in de leerkrachtomgevingen?

Het Momento dashboard

Het gratis dashboard heeft veel voordelen voor de leerkracht. 

Meer over het gratis dashboard

Momento in vogelvlucht

Beeld je eens in...dat je jouw onderwijs meer zou kunnen personaliseren.

Bekijk de video

Bezoek onze themamiddagen!

 

Oriënteren op een nieuwe methode?
Op 27 maart en 3 april organiseren wij twee themamiddagen.
27 maart rekenen en w.o.
3 april taal en lezen.

Wil je hier graag bij zijn? Bekijk ons programma en schrijf je in!